Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Друго полувреме модел игре којем тежимо

Фудбалери Црвене звезде су поражени од Бенфике резултатом 1:2 у првој утакмици Лиге шампиона, а утиске после меча изнео је шеф стручног штаба нашег тима Владан Милојевић.

‍- Одиграли смо добру утакмицу против квалитетног противника. Оно што је решило су два гола која не смемо да примамо, поготово не на овом нивоу. Тешко је вратити се у резултат на 0:2, али је реакција била добра и наставили смо да играмо онако како желимо. Бенфика је квалитетна екипа, али су нас на крају коштали јефтини голови које смемо да примамо ни на тренингу. Већ сутра је тренинг, свака утакмица је битна, идемо даље – почео је Милојевић.

Објаснио је принудно решење у виду Елшника на позицији левог бека.

Дркушић је имао повреду на тренингу и није успео да је залечи, био би велики ризик да је играо. Одмах да кажем што се тиче неких спекулација. Што се тиче Радоњића није у потпуности спреман, требаће му још много времена. Не видим да је Далсио одиграо спектакулерно лоше, он је један квалитетан играч. Ући незагрејан на оваквом нивоу је веома тешко. У неком размишљању са стручним штабом смо гледали шта да радимо пошто смо изгубили Мимовића, а у том тренутку то никако нисмо очекивали. Имали смо проблем и са Сеолом, тако да смо морали да претумбамо, пошто немамо бекове. Родић је повређен, имао је хируршку интервенцију, надам се да ће за две до три недеље бити спреман и вратити се тренинзима. Ово је било принудно решење, али на крају крајева, Елшник је одрадио прави посао и одиграо добро. Не видим да смо имали проблем, Бенфика нам није направила неке озбиљније прилике. Сем оне стативе, нису имали неку изгледнију шансу. Врло лако смо долазили до њихових 20-30 метара, али су они играли у добром локу, то су искусни играчи.

Није оптимиста када је у питању повреда Огњена Мимовића.

Не знам. Плашим се да није добра ситуација. Има проблем са стопалом, отишао је на снимање, добићете информације. Он игра сјајно, наметнуо се и пун је самопоуздања, али шта да радимо, то је фудбал. Дешавају се повреде, да не слутимо, али нисам велики оптимиста што се повреде тиче.

Грешке су саставни део фудбала, важно је из њих извући поуке.

Нисам као тренер никада упирао прстом ни у кога. Сваки пут кад дате гол, то је рад целог тима. Тако увек можете наћи и лоше ситуације, зашто је до тога дошло, нико од њих није желео то да уради, али смо доста пута понављали да је фудбал игра грешака, пад концентрације и још много фактора. Јако је тешко са овако квалитетним екипама да примате такве голове. Као и у кошарци кад кад кажу да правите фаул да не би били лаки поени, и овде у фудбалу не смете на лак начин да примите гол.

Лош почетак, друго полувреме путоказ за наредне утакмице.

-Нема ту неког посебног начина. У мојој филозофији играчи јасно знају ствари које треба да раде. Ако сам некада љут или им кажем шта треба да ураде, то само говорим када они не раде оно што је договор. Само смо наставили да радимо, оно што смо чинили до тог тренутка. Бенфика је у неким тренуцима дошла до контроле лопте где смо ми каснили. У ситуацијама где смо ми желели да контролишемо игру смо губили лопту и онда дође до конфузије. У другом полувремену је све то било много боље.

За сваку утакмицу ће се екипа посебно спремати и пружити максимум.

Не могу да претпостављам како ће бити. Ми смо имали један план, до следеће утакмице има доста. Сваки дан који будемо прошли заједно ће нам значити. Много нам значи седам дана тренирања. Оно што ме више брине да у оваквим ситуацаијама нећемо имати пуно времена за тренинг, све се базира на опоравку. То је мој  посао, морамо да проналазимо решења, а ја верујем да ћемо их пронаћи.

Задовољан је издањем свог тима против Бенфике.

У овом формату је јако тешко причати о томе. Ми нисмо екипа која иде на финале Лиге шампиона, морамо бити реални. Можда су претходни порази мени лично падали теже, јер нисмо имали неку игру и није било оно што сам ја желео из бројних разлога, да се не враћамо сада на то. Хоћу да видим овакав тим, нека греши и имамо пуно ствари на овој бази издања које треба да поправимо. Против једне Бенфике смо одиграли једну мушку утакмицу пред нашим навијачима. Одиграли смо један квалитетан и занимљив меч. Јесте негативан резултат по нас, али ме то чини поносним пошто су играчи дали све од себе. То је нека формула на који начин желимо да играмо и на којој треба да се ради. Можда ће противник бити некад много јачи, па нећемо успети да применимо све што смо припремили. Овај дуел је иза нас, долази сада домаће првенство. Припремаћемо се за све утакмице и на крају ћемо подвући црту. Поносан сам да смо ту где јесмо и да смо успели да доведемо овако велике тимове у Београд. Ми ћемо дати све од себе да играмо добро и пружимо добре партије.

Кратко је Милојевић одговорио на питање о вечитом дербију.

Та утакмица је сасвим другачија, имамо времена да се припремимо – закључио је Милојевић.

The post Милојевић: Друго полувреме модел игре којем тежимо appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment