Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци убедљиви у вечитом дербију

Омладинци Црвене звезде су приказали фантастичну партију и рутински савладали вечитог ривала резултатом 3:0. Блистали су пулени Ненада Милијаша, виђен је сијасет лепих потеза, а утисак је да је резултат могао да буде и убедљивији. На репрезентативну паузу идемо мирне главе, а стрелци за наш тим били су Василије Костов, Алекса Василић и Никола Тасић,

‍Црвена звезда – Партизан 3:0 (1:0)

Стадион: „Терен Омладинске школе Црвене звезде“.

Судија: Дејан Трифковић.

Стрелци: Костов у 28, Василић у 66. и Тасић у 67. минуту.

Жути картони: Гудељ (Црвена звезда), Премовић, Макевић (Партизан).

Црвена звезда: Драшкић, Стојковић, Гудељ, Фол, Ристовски, Рамадани (од 46. Василић), Гаштаров (од 78. Младеновић), Костов, Ђорђевић (од 74. Стојановић), Ранковић (од 59. Тасић),
Маркочевић (од 41. Тошић).

Партизан: Бањић, Премовић (од 59. Бајрамовић), Симић, Јанковић, Јовановић, Алиловић (од 59. Филиповић), Костић (од 88. Стаменковић), Нинић, Жупањац, Угрешић (од 76. Радосављевић),
Макевић.

Велику прилику имала је Звезда већ у четвртом минуту. Сјајном дугом лоптом је проигран Ђорђеввић у петерцу ривала, али је рано вођство за црвено-беле спречио голман Бањић. Нову шансу за Звезду је прво имао Костов у деветом минуту, који је изблокиран, а затим је шутирао и Стојковић, али је та лопта отишла тик поред гола. Феноменалан „слалом“ Стојковића у 12. минуту није награђен поготком за Звезду јер су штопери гостију успели да избаце лопту пре него што је Ђорђевић стигао да је шутне.

После жустрог и бољег старта Звезде, уследио је нешто спорији период утакмице, у ком су се наши омладинци „консолидовали“ на средини терена, те тотално доминирали у поседу. Гости су вребали своје прилике из контранапада, али су то наши дефанзивци смирено и сигурно решавали.  Феноменалну су прилику имали гости у 27. минуту меча, али је Драшкић сјајном „рефлексном“ интервенцијом спречио сигуран гол Партизана.

Невероватни Василије Костов је у 28. минуту предивно „отворио“ стопало са 25 метара после продора Стојковића, и врло лако матирао Бањића, погодивши десни угао гола Партизана. Звезда је његовим прелепим поготком  повела у овом „вечитом“ дербију. Ђорђевић је био награђен за своју агресивност, украденом лоптом пред једанаестерцем Партизана, али је у „стопостотној“ прилици погодио спољни део мреже.

Запретио је Ристовски у 50. минуту када је упутио нешто између ударца и центаршута, али је Бањић био на висини задатка. Ипак, опала је концентрација голману Партизана у 66. минуту када је додао лопту Алекси Василићу у ноге, а специјалиста за вечите дербије у млађим селекцијама – погодио.

После грешке голмана гостију у 66. минуту утакмице, „поклон“ је искористио Василић, те је Звезда повела са 2:0. Само минут касније је Црвена звезда „експлодирала“. Након перфектног додавања Тошића у простор, Никола Тасић је претрчао Бањића и донео Звезди убедљиву предност од 3:0. Могла је Звезда до новог гола преко Тасића, и то десет минута касније, али се резултат није мењао.

The post Омладинци убедљиви у вечитом дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment