Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Јелић: Имаћемо шта да покажемо у Европи

Директор наше Омладинске школе – Никола Јелић је говорио о такмичењу у Лиги шампиона за младе, противницима са којима ће се наши јуниори састати, али и вечитим дербијима који наше кадете и омладинце очекују сутра од 9 односно 11 часова на теренима иза југа Маракане.

– Остварен је велики успех пласманом у Лигу шампиона. Све честитке Владану Милојевићу који је успео да за кратак временски период укомпонује јако добру екипу. Издање Црвене звезде у другом мечу је модел како ћемо изгледати у неким наредним утакмицама и сезонама. Није све баш тако црно у српском фудбалу. Црвена звезда је показатељ да фудбал у Србији има и светлих тачака. Константно као клуб доносимо бодове српском фудбалу и промовишемо га. Оно што је такође битно за наш клуб јесте да је самим пласманом нашег првог тима, омладинска екипа стекла право да игра утакмице Омладинске Лиге шампиона, што ће за наше младе момке опет бити невероватно искуство. Веома ми је драго што ћемо се по први пут од кад играмо групну фазу састати са шпанском и португалском екипом. Сусретали смо се са италијанским, француским и немачким тимовима до сад. Имаћемо шта да покажемо у Европи. Веома нам је битно да играче који не буду у првом плану код Владана Милојевића искористимо у Омладинској Лиги шампиона, исто тако и неке играче који су на двојној регистрацији у Графичару попут Максимовића и Милосављевића. Желим да нагласим да је за нас у академији веома битно што је Огњен Мимовић био веома важан учесник овог великог успеха голом у Норвешкој, а затим и феноменалном партијом на Маракани показао да на младе момке из академије може да се рачуна. Сигуран сам да ће у будућности бити још доста момака који ће директно учествовати у неким великим успесима нашег клуба – истакао је Никола Јелић.

Најавио је директор академије и омладински дерби који ће бити одигран сутра од 11 часова на теренима иза југа Маракане.

– Почетак је сезоне, екипе су још у фази формирања. Што се тиче омладинаца изгубили смо од Чукаричког, иако нисмо пружили слабу партију, једноставно физички нисмо могли да испарирамо противнику, с обзиром на то да ми сваке године у јесењем делу имамо проблем са новоформираном екипом која тек на пролеће добије физиономију како треба да изгледа. Очекујем једну добру и квалитетну утакмицу, уз испуњене трибине и фер и спортско надметање. Верујем да смо бољи и да ћемо победити. 

Осим омладинца и кадетска селекција нашег клуба ће се састати са вечитим ривалом сутра од 9 часова на домаћем терену.

– Када је реч о кадетској селекцији иако немамо пораз мислим да морамо доста боље. На то су утицале и повреде неких кључних играча, који нису играли претходних пар кола попут Штулића, Петровића, Шарића, Поповића, Ивановића. Играмо без шест или седам играча који су стандардни. Дефинитивно кадети могу много боље и ако буду подигли свој ниво у односу на утакмицу против Чукаричког сигуран сам да ћемо у том мечу бити квалитетнији ривал. Пре свега очекујем пуне трибине и добар фудбал и надам се победама Црвене звезде – закључио је Никола Јелић.

The post Јелић: Имаћемо шта да покажемо у Европи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment