Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Моћ Маракане – Бањик 1981

Црвено-бели су се сада већ давне 1981. године у осмини финала КЕШ-а састали са екипом Бањик и успели да преокрену резултат из првог меча, те да на испуњеној Маракани обезбеде пласман у наредну рунду такмичења.

Први меч против Бањика из Остраве фудбалери наше екипе су одиграли у Чешкој 21. октобра 1981. године, када су претрпели пораз од 3:1. Иако су првотимци Звезде имали заостатак од два гола, нису губили наду пред реванш у Београду. Маракана је одувек била место где су и највеће екипе падале под притиском пуних трибина и песме звездаша од првог до последњег минута, а исто је било и у случају фудбалера Бањика.

Домаћини су у Чешкој стигли до предности већ у другом минуту када је Личка био прецизан. Пред крај првог дела игре по други пут се исти играч чешке екипе уписао у листу стрелаца, те су фудбалери домаћег тима на полувремену имали два гола предности. Успели су црвено-бели да унесу неизвесност у дуел поготком Крмпотића у 50. минуту сусрета, међутим пред сам крај меча Бањик је постигао и трећи гол, а у листу стрелаца се уписао Кнап.

Свесни су били у табору црвено-белих да их очекује тежак задатак у Београду, морали су фудбалери нашег тима да надокнаде два гола заостатка, како би одржали наду за пролаз. Са друге стране првотимци Бањика су били свесни да их у Београду очекује изузетно тешко гостовање, као и да су навијачи Звезде њен 12. играч.

Реванш меч је био заказан за 4. новембар 1981. године. Процене су да је тада на данашњем стадиону “Рајко Митић” било преко 75 хиљада људи, који су носили црвено-беле до још једног преокрета и тријумфа у двомечу. Предност нашој екипи је у 16. минуту донео Бошко Ђуровски, а то је био уједно и једини гол у првом полувремену. Већ на старту другог дела игре, тачније у 51. минуту Душан Савић је дуплирао предност, док је ерупцију одушевљења изазвао трећи погодак наше екипе који је Петровић постигао само десет минута касније.

Фудбалери Црвене звезде су победом у Београду од 3:0 у укупном скору (4:3) савладали Бањик и обезбедили још једно пролеће у Европи на крилима најверније звездашке публике.

The post Моћ Маракане – Бањик 1981 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment