Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Моћ Маракане – Базел 1980

Почетком осамдесетих година 20. века остала је упамћена права звездана ноћ на Маракани. Црвено-бели су савладали Базел са 2:0 на свом терену и после пораза у Швајцарској обезбедили четвртину финала КЕШ-а.

Црвена звезда је претходно у шеснаестини финала Купа европских шампиона елиминисала екипу из Норвешке – Викинг. Уследио је двомеч са Базелом, а представник Швајцарске је важио за тешког ривала 1980. године.

Први дул на страни је одигран 22. октобра, када смо претрпели пораз минималним резултатом. Тада је играч Базела – Лаушер погодио после прекида у 33. минуту.

Ипак снага Маракане је поново дошла до изражаја 5. новембра у реванш утакмици. Уследио је сјајан јуриш наших фудбала, који су за само 17 минута игре успели да преокрену резултат.

Прво је Сребренко Репчић на центаршут Јанковића са десног бока, главом савладао чувара мреже из Швајцарске. Само 11 минута касније на сцену је ступио Рајко Јањанин, који је снажним ударцем са капице шеснаестерца “пробушио” мрежу Базела за на крају коначан резултат и велику победу.

The post Моћ Маракане – Базел 1980 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment