Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци бројали до седам на премијери

Јуниори Црвене звезде су убедљиво саладали Вождовац са 7:0 у уводној утакмици Омладинске лиге Србије. Мрежу ривала је начео Василије Костов већ након 60 секунди игре, погађали су потом Даворин Тошић, Стефан Гудељ, Огњен Теофиловић, Ђорђе Ранковић, а са два поготка се истакао Никола Тасић. Одличан меч иза себе је имао и Горазд Ристовски, који је сусрет завршио са три асистенције.

Стадион: „Терени Омладинске школе Црвена звезда“.

Судија: Саша Ранисавић.

Стрелци: Костов у 1, Тошић у 11, Гудељ у 46, Теофиловић у 61, Ранковић у 72. и Тасић у 56. и 77. минуту.

Жути Картони: Фол, Ранковић (Црвена звезда), Исидоровић (Вождовац).

Црвени картон: Ђорђевић (Вождовац).

Црвена звезда: Драшкић, Тегелтија (од 46. Стојковић), Фол, Гудељ, Ристовски, Рамадани (од 63. Манојловић), Костов (од 46. Тасић), Тошић (од 63. Младеновић), Ђорђевић, Ранковић, Маркочевић (од 57. Теофиловић).

Вождовац: Беговић, Проданић, Павловић, Видић, Левајац (од 53. Чејовић), Исидоровић (74. Ђуровић), Милић (од 27. Вучићевић), Веселиновић, Ђорђевић, Николић (од 62. Ковачевић), Љубисављевић (од 53. Љујић).

Само 60 секунди је било довољно нашим омладинцима да затресу мрежу противника. Покушавали су Костов и Ђорђевић, а сјајан на голу је био Беговић, али је након продора Ранковића поново на лопту налето фудбалер са бројем 22 и поентирао за рано вођство екипе Ненада Милијаша. Пар минута касније је Риствоски из заиста тешке ситуације одлично шутирао из слободног ударца, али је лопта отишла мало преко гола Вождовца.

Играо се 11. минут, када је Рамадани мајсторски проиграо Ристовског, а леви бек црвено-белих је пронашао Тошића, који је био сигуран, те је дуплирао вођство нашег тима. Показују праву доминацију омладинци, елеганција и префињеност су могли да дођу поново до изражаја три минута касније, али је након фантастичног центаршута Ђорђевића, Тегелтија био замало непрецизан.

Након неорописног старта над Тегелтијом од стране Његоша Ђорђевића у 23. минуту и другог жутог картона, Вождовац је остао са играчем мање. Крајем првог полувремена су гости дошли до поготка, али је главни арбитар утакмице поништио гол након недозвољене позиције Веселиновића.

Ништа се није променило ни у другом делу игре. Поново је исто времена требало црвено-белима да постигну погодак. Ристовски је извео слободан ударац, док се у шеснаестерцу најбоље снашао Гудељ, а лопта је након грешке Беговића завршила у голу. Десет минута касније је Тошић одложио лопту на ивицу казненог простора, да би потом сјајно Тасић изградио позицију за ударац и постигао првенац у црвено-белом дресу.

Фантастичан сусрет је иза себе је имао Ристовски, који је трећом асистенцијом са голом спојио фудбалера који је само пар минута раније ушао на терен – Огњена Теофиловића. Стрелац петог поготка је у 66. минуту имао прилику да увећа предност и поправи свој конто, али се на путу испречио Беговић. Шести гол црвено-белих је био дело Ранковића, који је атрактивно маказицама савладао Беговића. Међутим, то није био крај, те је Тасић са ивице казненог простора послао прави пројектил за заиста убедљиву победу изабраника Ненада Милијаша.

The post Омладинци бројали до седам на премијери appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment