Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Црвено-бели одлични на „Трофеју Јадрана“

Међународни турнир „Трофеј Јадрана“ одржан је минулог викенда у хрватском Поречу.

Звездини такмичари у саставу репрезентације Србије су постигли одличне резултате и освојили по једну златну и сребрну и две бронзане медаље.

Најубедљивија у женској конкуренцији била је Милица Секуловић у категорији до 55 килограма победивши у првом колу репрезентативку Хрватске Ивош Габријелу, затим у четвртфиналу шампионку Европе Мађарицу Николету Ласло, а у полуфиналном мечу савладала је натурализовану Холанђанку из Украјине Олгу Закревску. У финалном мечу је била боља од вицешампионке Европе, Мађарице Лауру Фат и окитила се златном медаљом.

Маша Перовић је у категорији до 65 килограма освојила сребрно одличје победивши у полуфиналу Холанђанку Дани Ван Рооијен, док је у финалу била поражена од Мађарице Енико Елекеш, актуелне првакиње Европе и света.

Бронзану медаљу освојила је Јована Радивојевић у категорији до 59 килограма, док су Анђела Цветковић (до 52 кг) и Јана Петровић (до 57 кг) заузеле четврта места.

У мушкој конкуренцији у категорији до 82 килограма борио се Милош Перовић и заузео је треће место. У првом колу савладао је рвача из Чешке, затим је у четвртфиналу победио Француза Саргсјана, а у полуфиналном мечу је био поражен од Грузијца Давитадзеа. У борби за бронзану медаљу победио је техничким тушем Казакстанца Женгиса.

У изузетно јакој женској конкуренцији репрезентација Србије је освојила екипно 2. место, иза првопласиране екипе Мађарске, а испред Хрватске, Холандије и Румуније. Мушка репрезентација Србије је у екипној конкуренцији заузела четврту позицију, иза првопласиране Грузије, затим Казакстана и Мађарске.

The post Црвено-бели одлични на „Трофеју Јадрана“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment