Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Упознајте Звездиног ривала – Штутгарт

Једини Звездин противник из Немачке, у овогодишњем издању Лиге шампиона, биће екипа са самог запада те земље – Штутгарт. Утакмица са актуелним вицешампионом Бундеслиге заказана је за 28. новембар 2024. године, са почетком у 18 часова и 45 минута, а утакмица ће се играти на стадиону „Рајко Митић“.

‍“Црвени“ су основани пре више од једног века, тачније, 9. септембра 1893. године. Домаће утакмице играју на стадиону „Готлиб Дајмлер“, који је у Немачкој познат и по имену „МХП“ арена. У мору моћних клубова које Немачка има да понуди, Штутгарт је успео да се профилише као клуб који веома често конкурише за трофеје. Њихов клуб је кроз историју освојио бројне трофеје, а пет пута су били шампиони Немачке, три пута су славили освајање немачког купа, једном су тријумфовали у Суперкупу Немачке, два пута су освојили Бундеслигу 2, те су два пута били освајачи купа јужне Немачке. Занимљиво је да се кроз богату историју Црвене звезде и Штутгарта, до ове сезоне, два клуба никада нису састала у званичној утакмици.

Тренер Штутгарта је четрдесетдвогодишњи Себастијан Хенес. Немачки стручњак је у каријери пре садашњег посла радио још у екипи Хофенхајма, те резервном тиму минхенског Бајерна. На клупи Штутгарта је већ другу сезону, а у дебитантској је направио феноменалан резултат. Наиме, успео је да од екипе Штутгарта, са минималним улагањима, направи бескомпромицну екипу, која доминира Бундеслигом. Друго место у елитном рангу немачког фудбала је без сумње, највеће достигнуће у његовој тренерској каријери. Његове тактичке замисли су специфичне по томе што веома често зна да мења формацију. Главна одлика његове екипе Штутгарта је флуидност у игри, која му управо и доноси могућност да мења позиције играчима и у току саме утакмице. Фудбалери немачког представника у Лиги шампиона су веома поливалентни, те могу да играју на више позиција, па се дешавало да Штутгарт, почне утакмицу у формацији 4-2-3-1, а да је заврши у поставци 3-4-2-1. То им и на почетку нове сезоне и не доноси тако добре резлутате, те се након два одиграна кола налазе на 14. позицији у шампионату, уз само један освојен бод.

Након бројних промена у односу на прошлу сезону, стартну поставу Штутгарта чине: Нибел – Стензел, Шејс, Шабот, Митлштад – Штилер, Каразор – Милот, Левелинг, Фурик – Ундав. На клупи имају одличних играча који могу да помогну екипи, а највећа снага ове, као и прошле сезоне, лежи у физички доминантним нападачима. Они својим потезима „отварају“ терен за своје саиграче, који „дејствују“ по боковима терена. Прилика за наш тим лежи у нешто споријим штоперима немачког тима, што би наши брзи фудбалери, попут Милсона, Силаса и Радоњића, могли да искористе. Штутгарт је екипа која постиже много голова, али такође, веома лако допушта шансе противницима, што ће екипи Црвене звезде сигурно бити олакшавајући фактор.

The post Упознајте Звездиног ривала – Штутгарт appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment