Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Упознајте Звездиног ривала – Монако

Први тим из четвртог шешира са којим ће црвено-бели одмерити снаге у Лиги шампиона jе Монако, а меч је заказан за 22. октобар 2024. године на стадиону „Луј II“.

Монако је основан 1. августа 1919. године. Домаће утакмице играју на већ поменутом стадиону „Луј II“, који прима нешто више од 18 хиљада гледалаца. Монако је кроз богату историју успео да освоји чак 18 трофеја у оквирима француског фудбала, што је податак за поштовање, узимајући у обзир у каквој конкуренцији се такмиче. У витринама њиховог клуба се налази: осам трофеја првака Француске, пет купова Француске, један француски Лига куп, један пехар друге лиге Француске, два трофеја француског Суперкупа и један трофеј турнира који не постоји од 1965. године – купа Шарла Драгоа.

Наш тим се са овим француским великаном кроз историју састао само два пута. Оба меча су одиграна у сезони 2022/2023, када су се ове две екипе заједно нашле у групи Х другог најбољег европског такмичења – Лиге Европе. Колико је Монако незгодан противник, говори чињеница да је наш тим у тој сезони оба пута био поражен. Тадашњи тим Милоша Милојевића је у Београду, на стадиону „Рајко Митић“, поражен резултатом 0:1. Упркос бољој игри Звезде, те већем броју створених прилика, наш тим није успео да обезбеди бодове. У другој утакмици, која је одиграна у Француској, домаћин је славио резултатом 4:1, а једини гол за Звезду је постигао Гелор Канга из пенала у 54. минуту меча.

Шеф стручног штаба француске екипе је педесетчетворогодишњи Аустријанац – Ади Хитер. Ово му је друга сезона у Монаку, а у првој је успоставио систем који му је донео одличне резултате. Монако претежно стоји у ниском блоку. Увек чекају на грешке противника и преферирају игру у транзцији јер имају веома хитре бочне играче, који ће сваку прилику за трк у напад, без сумње искористити. Првотимци Монака су сезону започели на завидан начин јер након три одигране утакмице имају две остварене победе и један нерешен исход.

Поставу прошлогодишњег вицешампиона Француске чине: Кен – Вандерсон, Керер, Салису, Ватара – Закариа, Магаса – Минамино, Аклиуш, Шехир – Емболо. На клупи са резервним играчима се налази неколицина квалитетних фудбалера попут: Енрикеа, Головина и Балогана, а највећа претња су већ поменути брзоноги играчи који у контранападима могу да направе проблем и најбољим екипама Европе. Ипак, ту се не завршава опасност по наш тим, јер екипа из Монте Карла уме да игра и са лоптом у ногама. Играчи као што су Минамино, Головин и Закариа, веома добро знају да баратају лоптом, те да дугим пасовима проналазе саиграче који се отварају у пољу напада.

The post Упознајте Звездиног ривала – Монако appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment