Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездиних 20 репрезентативаца

Црвена звезда ће и у овом септембарском „прозору“ имати своје представнике у националним тимовима, укупно њих 20, што је податак за понос.

‍Када је реч о репрезентацији Србије, позив је добио голман Марко Илић, који је сјајно мењао Омрија Глазера међу стативама Црвене звезде. Илић иза себе има једну утакмицу у дресу репрезентације Србије, а прилику да поправи салдо имаће против Шпаније (5. септембар) и Данске (8. септембар).

На списку за овај „прозор“ националног тима Босне и Херцеговине нашао се нови фудбалер Црвене звезде – Раде Крунић. Крунић и његови саиграчи ће имати проверу 7. септембра против Холандије, а затим три дана касније са Мађарском.

На наредним утакмицама репрезентације Словеније, наступиће два Звездина фудбалера, а то су Вања Дркушић и Тими Макс Елшник. У Лиги нација ће наши фудбалери са својом репрезентацијом водити „битке“ са Аутстријом (8. септембар), а затим и са Казахстаном, три дана касније.

На афричком континенту, за национални тим Буркине Фасо, наступиће наш стамени штопер – Насер Ђига. Буркину Фасо очекују утакмице против Сенегала и Малавија.

Када је реч о Гвинеји Бисао, и нашем Далсију Гомешу, имаће и он прилику да представља свој национални тим. Квалификације за Куп Афричких нација почињу против Есватинија, а затим настављају против Мозамбика, пет дана касније.

Фелисио Милсон се одазвао позиву селектора репрезентације Анголе, а његова репрезентација ће се састати са Ганом, односно са Суданом.

Нападач Црвене звезде Шериф Ендиаје постаје све стандарднији када је реч о репрезентацији Сенегала. Чекају га сусрети са Буркином Фасом када ће имати директан дуел са саиграчем Ђигом, а затим и меч са Бурундијем.

Незамењив у репрезентацији Габона је Гелор Канга који је на 70 наступа за свој национални тим. Габон ће квалификације за КАН почети против Марока, а затим наставити са Централном Афричком Републиком.

Једини представник нашег клуба на азијском континенту, биће – Јунг Ву Сеол. Он ће са репрезентацијом Јужне Кореје играти квалификације за Светско првенствно. У првој утакмици играће против националног тима Палестине, док ће у другом мечу гостовати Оману.

У јуниорској селекцији Србије – до 21 године, наступиће три играча Црвене звезде. У квалификацијама за Европско првенство за младе, наступиће наши: Стефан Лековић, Јован Шљивић и Огњен Мимовић. Утакмицу осмог кола квалификација играће против селекције Украјине, а у другој утакмици овог „прозора“ ће гостовати тиму Азербејџана.

За селекцију Црне Горе до 21 године, наступиће Звездин млади штопер – Андреј Ђурић. Очекују га сусрети против Румуније и Швајцарске.

Омладинска селекција Србије ће наступити на чувеном „Стефан Ћеле Вилотић“ турниру, а Звезда има чак шест представника. То су: Вељко Милосављевић, Давид Ђурић, Андрија Максимовић, Лазар Јовановић, Ђорђе Ранковић и Урош Сремчевић. Ривали су им Црна Гора, Мађарска и Португал.

ЗВЕЗДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ:

Србија: Марко Илић

Босна и Херцеговина: Раде Крунић

Словенија: Вања Дркушић и Тими Макс Елшник

Буркина Фасо: Насер Ђига

Гвинеја Бисао: Далсио Гомеш

Ангола: Фелисио Милсон

Сенегал: Шериф Ендиаје

Габон: Гелор Канга

Јужна Кореја: Јунг Ву Сеол

Србија У21: Огњен Мимовић, Стефан Лековић, Јован Шљивић

Црна Гора У21: Андреј Ђурић

Србија У19: Вељко Милосављевић, Давид Ђурић, Андрија Максимовић, Лазар Јовановић, Ђорђе Ранковић, Урош Сремчевић

The post Звездиних 20 репрезентативаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment