Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Звездин трио на Светском јуниорском првенству

Тара Вучковић, Наталија Грујић и Лена Милинковић наступиле су на јуниорском Светском првенству у Лими.

Сјајном квалификационом трком у дисциплини 1.500 метара Наталија Грујић пласирала у велико финале резултатом 4:23.20.

Финалну трку схватам као једно велико искуство, дошла сам по финале и то сам и урадила. Нисам толико задовољна како сам трчала у финалу, правила сам грешке које ће ми значити за убудуће. Била је тактичка трка коју нисам очекивала, нисам се довољно снашла како знам – рекла је Грујићева.

Финалну трку завршила је за 4:30.22.

Ове године Наталија Грујић бележила је велике успехе, личне и државне рекорде у дисциплинама 800, 1.000 и 1.500 метара, али верује да ће се убудуће више усавршавати на најдужој дистанци.

Друга представница на средњим пругама била је Тара Вучковић, која се директно пласирала у полуфинале на 800 метара истрчавши 2:07.93, док је у наредној трци била још бржа са 2:06.60, али то нажалост није било довољно да се упусти у борбу за светску медаљу.

Трке су биле интересантно искуство за мене. Полуфинале и јесте био циљ који сам имала по доласку. За мене ова сезона јако друго траје – рекла је Вучковићева.

На Светско првенство до 20 година, Тара је отишла као четвртопласирана са Европског првенства до 18 година са националним рекордом који је оборен после скоро четири деценије.

Јако сам емотивно поднела то четврто место, мало је рећи да сам била тужна. Тако је морало да буде. Некада ће и мени те две стотинке донети нешто значајно. Државни рекорд јесте оборен, али на великим такмичењима битна је медаља, ако се за њу има шансе, а код мене су оне биле велике. Биће сигурно када буде битније јер уз рад и труд нема граница – истакла је Тара Вучковић.

Наталија и Тара су ученице легендарног тренера Мирјане Стојановић, која је своју класу поред резултата у спринту и преко препона, доказала и успесима на средњим пругама.

Препонашица Лена Милинковић након европске, наступила је и на светској сцени најбржих јуниорки.

Ступање на светску сцену је велика ствар, сан. Први пут долазим у контакт са такмичаркама из целог вета, које су на највишем нивоу. Захвална сам што сам имала могућност да будем окружена најбољима од којих могу много да научим и врло сам узбуђена да у будућности искористим моного из овог искуства – рекла је Милинковићева.

Квалификациону трку на 100 метара препоне завршила је за 14,71 секунди.

Нисам задовољна трком, нисам показала шта могу. Тако је како је сада, али сам поносна што сам дотрчала до Перуа – нагласила је Лена.

Лена Милинковић је пуленка успешне препонашице Иване Петковић, која је своја атлетска искуства и знање са великих такмичења успешно пренела у тренерске воде. На Светском првенству у Перуу поверена јој је улога вође пута, коју је претходно обављала на ЕЈОФ-у.

The post Звездин трио на Светском јуниорском првенству appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment