Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Упознајте Звездине кадете, нове првотимце

Владан Милојевић је на први део припрема на Златибор, повео чак четворицу играча, који ће по први пут осетити чари сениорског фудбала, макар на тренинзима и пријатељским мечевима. У питању су Алекса Василић, Ђорђе Ранковић, Василије Костов и Саво Радановић. Поред њих, од изданака наше Омладинске школе су ту још и Андрија Максимовић, Вељко Милосављевић и Вељко Вукојевић – момци који су дебитовали за први тим у сезони за нама.

Алекса Василић, Ђорђе Ранковић и Василије Костов су били међу најбољима у редовима Слађана Николића у такмичарској 2023/24. години. Сва три фудбалера су остварила дабл-дабл учинак у Кадетској лиги Србије, док су се сјајно показали и на Европском првенству до 17 година, које је одржано на Кипру, где су са репрезентацијом Србије дошли до полуфинала, када су несрећно испали од Португала резултатом 3:2. Са друге стране, Саво Радановић је претходне сезоне наступао за пионире Црвене звезде које предводи Милан Савковић, док се већ годинама истиче сјајним одбранама, поготово на међународнин турнирима.

Алекса Василић је рођен 7. новембра 2007. године и може да покрије више позиција на средини терена, а најбоље се сналази када је одмах иза шпица.

Драго ми је јер сам већ са 16 година успео да добијем позив и будем део првог тима, где делим свлачионицу са играчима од којих могу доста тога да научим. Трудим се да представим себе у што бољем светлу и надам се да ћу убрзо доћи и до дебија. Дајем све од себе у сваком тренутку, јер само тако могу да напредујем и добијем прилику да заиграм пред пуним трибинама Маракане. Имао сам добру сезону иза себе и сматрам да је ово само додатни ветар у леђа да радим још више и јаче – рекао је Василић.

Ђорђе Ранковић је рођен 16. новембра 2007. године и игра на позицији левог бочног нападача.

Осећај је невероватан, задовољство ми је што сам овако брзо стигао до сениорског тима и то најбољег на Балкану. Од кад сам стигао у Црвену звезду, у јануару прошле године, био ми је циљ да заиграм у првом тиму. Дошао сам до тога и даћу све од себе да постанем део ове екипе на дужи временски период. Наравно, као и већина младих играча, увек сам волео да гледам Александра Катаија и невероватан осећај је делити свлачионицу са њим – поручио је Ранковић.

Василије Костов је рођен 11. маја 2008. године, а реч је о играчу који наступа у везном реду и најбоље се сналази на позицији осмице.

Веома ми је драго што сам позван на припреме првпг тима. Велики број дечака машта да буде на мом месту. Дуго сам се борио за ово и на крају се исплатило. Наравно, ништа од овога не би било могуће да није било мојих саиграча и тренера. Још као мали сам гледао Катаија како феноменално игра, а сада имам част да делим свлачионицу са њим у првом тиму, што ми је највећи утисак. Много одрицања је било потребно да бих дошао овде где тренутно јесам. Надам се да ће проћи све како треба, без повреда и да ћу ускоро дебитовати за Црвену звезду – истакао је Костов.

Саво Радановић је талентовани чувар мреже рођен 28. фебруара 2009. године.

Почаствован сам што сам са 15 година добио прилику да делим свлачионицу са првотимцима. Осећај је феноменалан, велика је част да тренирам са оваквим фантастичним играчима, које сам до пре неки дан гледао само на телевизији. Веома се радујем сарадњи са Омријем Глазером, мислим да је он изванредан голман и могу много да научим од њега. Желим првенствено да се захвалим тренерима голмана на указаној прилици – Немањи Супићу и Душану Гашићу, али и читавом стручном штабу на челу са Владаном Милојевићем – речи су Радановића.

The post Иза југа Маракане – Упознајте Звездине кадете, нове првотимце appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment