Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Јанг Бојс – Црвена звезда 2:0 (2:0)

Претрпели су пораз фудбалери Црвене звезде са 2:0 од Јанг Бојса у оквиру петог кола групне фазе Лиге шампиона на гостујућем терену. Ноћ у Берну са несвакидашњем сценаријом у ком наши првотимци нису искористили сијасет прилика пред голом домаћина, довела је до утиска да изабраници Бахара Барака нису имали среће на вештаку “Ванкдорфа”.

Јанг Бојс – Црвена звезда 2:0 (2:0)

Стадион: “Ванкдорф”, Берн, Швајцарска.

Судија: Дани Макели (Холандија).

Гледалаца: 30.500.

Стрелци: Недељковић (аутогол) у 8. и Блум у 29. минуту. .

Јанг Бојс: Рачопи, Блум, Камара, Бенито, Гарсија, Нијасе, Малеш (од 46. Коли), Монтеиро (од 74. Чајва), Елиа, Енсаме (од 74. Ганвула), Угринић.

Резерве: Балумс, Марцино, Аменда, Лакоми, Коли, Чајва, Јанко, Персон, Рудани, Лустенбергер, Ганвула.

Црвена звезда: Глазер, Недељковић, Ђига, Драговић, Родић, Мијаиловић (од 83. Катаи), Стаменић (од 59. Лучић), Хванг (од 90. Канга), Букари, Иванић (од 59. Красо), Ендиаје (од 46. Мијатовић).

Резерве: Поповић, Дегенек, Спајић, Канга, Катаи, Олањинка, Красо, Кангва, Мијатовић, Лучић, Кабић, Митровић.

Прву праву шансу на утакмици креирали су црвено-бели у трећем минуту. Одлично је реаговао Ендиаје у противничком казненом простору, када се ослободио чувара заградивши лопту, али је шутирао право у добро постављеног Рачопија. Наставили су изабраници Барака Бахара у истом ритму, а само 120 секунди касније Хванг је упутио прецизан центаршут на другу стативу и пронашао Ендиаја. Нажалост Сенегалац није успео да спусти лопту главом ка оквиру гола. Могао је одмах и Букари да затресе мрежу у персоналном стилу, из “мртвог“ угла, у шестом минуту, међутим лопта је прохујала тик изнад пречке. Ипак у два минута касније домаћин је стигао до предности аутоголом Недељковића, кога је лопта несрећно погодила на гол линији после ударца Бенита.

Играо се 24. минут када је Букари на сјајан завршни пас Иванића изашао у ситуацију један на један са голманом Јанг Бојса, али је Рачопи истрчавши правовремено искористио пад концентрације нашег крилног нападача који је дао снажан фор. Упркос иницијативи нашег клуба, Јанг Бојс је преко Блума дуплирао предност у 29. минуту. Осетио је репрезентативац Јужне Кореје у 40. минуту да има простора да гађа са дистанце, али је ударац Хванга рисом копачке са двадесет метара качио само спољни део мреже. Покушао је Иванић да смањи предност шутом са линије шеснаестерца у 45. минуту, међутим дефанзивци швајцарског тима су добрим блоком крањим напорима скренули лопту у корнер.

Са очигледном намером да се резултатски врате у меч кренули су наши првотимци на старту другог дела игре, па је тако мало недостајало Мијатовићу да захвати центарштеве Родића са левог бока у 49. и 51. минуту. Страховиту контру је повео Букари у 57. минуту прешавши са лоптом 50 метара и потом проигравши Хванга. Дрибало је борбени везиста лево искоса унутар шеснаестра и лукаво шутирао у ближи угао. Рачопи је био ухваћен на кривој нози, али је статива била савезник Јанг Бојса. Протрчао је брзоноги Букари по десној страни и оставио повратну за Мијатовића, који је шутирао поред леве стативе у 61. минуту.

Одлична комбинација резервиста Лучића и Красоа је претендовала да се претвори у погодак. После дуплог паса поменути двојац је надмудрио дефанзивце домаћина, међутим момак рођен 2002. године је шутирао поред гола 60 секунди касније. Стопостотна прилика за наш тим је уследила у наредном нападу, али ни овога пута фортуна није стала на нашу страну. Красо је после паса Букарија шутирао из непоредне близине право у Рачопија. Милиметри су недостајали Мијатовићу да главом смести лопту у мрежу у 75. минуту после резантног центаршута са левог бока од стране Лучића. Одлично је Рачопи интервенисао и у 77. минуту када је Хванг шутирао са дистанце, а голман домаћина послао лопту преко пречке. На послетку, резултат је био 2:0 за домаћина, иако је Звезда имала пет изузетних ситуација.

The post Јанг Бојс – Црвена звезда 2:0 (2:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment