Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

ЖКК Црвена звезда креће стазама успеха

Andja Vukmirovic Radulovic, predsednica ZKK Crvena zvezda

Некако у сенци свеопштих дешавања у мушком погону нашег кошаркашког колектива, протичу припреме ЖКК Црвена звезда. На клупу кошаркашица вратио се прекаљени кошаркашки вук Зоран Ковачић. Ковачић је наш најтрофејнији стручњак, а и оставио је дубок траг на Малом Калемегдану.

О тренутној ситуацији у ЖКК Црвена звезда своје виђење изнела је председница клуба Анђа Вукмировић Радуловић, некадашња чланица нашег клуба из 1979. године када је наш женски кошаркашки колектив стигао до крова Европе:

– Одлучили смо се за концепт оживљавања Звездине школе кошарке. Желимо да направимо базу из које ћемо црпети играчице за први тим, али и да постижемо успехе у свим старосним категоријама. Звезда је некада била препознатљива по сопственој школи. Све је врвело на Малом Калемегдану. Тренинзи су се смењивали од јутра до мрака. Црвена звезда данас има најбоље услове за рад у читавој земљи. Све то имамо захваљујући Небојши Човићу пошто нам је омогућио са тренирамо и играмо у халама „Баскетленда“ и „Баскетситија“. Екипу је сада преузео популарни Чивија које је 40 година у женској кошарци. Има завидан шампионски стаж и много ће значити нашим младим играчицама.

Стратег црвено-белих Зоран Ковачић Чивија на располагању има следеће играчице: Ана Никшић, Марија Радовић, Катарина Вучковић, Оливера Гапић, Тијана Дијан, Марина Радовић, Александра Станаћев, Александра Црвендакић, Дејана Иванишевић, Милена Папић, Александра Катанић, Јована Вучетић, Миња Радосављевић, Александра Стојчевић, Катарина Карановић, Доротеја Малешевић, Дражена Видић, Тамара Јовановић, Катарина Зец и Снежана Богићевић.

Треба напоменути да је недавно ЖКК Црвена звезда добила позив да се прикључи регионалној МЖРК лиги. Упражњено место је наступило одустајањем вршачког Хемофарма за кога се не зна да ли ће уопште започети наредну сезону и у домаћем шампионату. Међутим, пошто је до старта сезоне остало мало времена, за очекивати је да црвено-беле ипак неће узети учешће у регионалном такмичењу.

Повезане вести

7 comments

Milan Marković сеп 13, 2013 at 13:44

Voleo bih da se sajt ŽKK Crvene Zvezde češće inovira….
Ne znamo ni koje su igračice u timu za takmičarsku 2013/14 godinu, kakvi su ciljevi u našoj ligi, u međunarodnoj, itd. Voleo bih da ima na sajtu vise vesti I po mogućstvu “svežih“. Pozdrav svima I želim da se klub polako vrati na stazu stare slave….

Reply
Bojan сеп 23, 2012 at 20:49

Juniorke najbolje a kadetska najjaca zadnjih deset godina, prvih sedam igraca reprezentativni kvalitet za par godina prvi na svim frontovima.

Reply
Бранимир сеп 19, 2012 at 13:47

Драго ми је због Ковачића. Он се сигурно није случајно вратио у Звезду. Требало би покупити те главне играчице Хемофарма и конкуренцију са партизанкама учинити неизвјесном.

Reply
veliki pravi zvezdas сеп 19, 2012 at 13:13

Samo napred ZKK Crvena Zvezda

Reply
Chava сеп 19, 2012 at 12:43

samo napred!

Reply
Boban сеп 19, 2012 at 12:02

Izuzetno mi je krivo zbog muka kroz koji prolazi ZKK. Pa oni su jedan od najtrofejnijih klubova, ako ne i najtrofejniji klub SD.Nadam se da je ovo pocetak povratka. Mislim da je ovo dobar put, organizacija svoje škole, ali mislim da to nije dovoljno. Za zensku kosarku nije potrebno mnogo sredstava, poredeci sa muskom kosarkom. Zato mislim da treba da se dodatno pojacamo. Ne mogu vise da gledam onu nadmenu Maljkovicku sa frizurom ludaka. Glumi nekog strucnjaka, a izdvajaju vise nego svi ostali zajedno.

Reply
Milan сеп 19, 2012 at 12:00

Trebalo bi da napisete iz kog stampanog medija ste preuzeli clanak! Napred Zvezda!!!

Reply

Leave a Comment