Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Пораз фудбалерки у Суботици

Фудбалерке Црвене звезде поражене су данас у Суботици против Спартака резултатом 0:3 у 6. колу Супер лиге Србије. Алегра Пољак је постигла три гола и решила дерби меч првог дела сезоне.

Црвено-беле су одлично почеле меч и у првих 15 минута створиле две изгледне прилике, које нажалост нису успеле да реализују. У истом периоду и Спартак је имао шансе, али је Милена Вуковић одбранила ударац Нгаске, а у наставку акције лопта је избачена са гол линије.

Спартак је ипак повео у 11. минуту поготком Алегре Пољак са десетак метара на асистенцију Жељке Радановић. Учесник Лиге шампиона није блистао у првом полувремену, када је Звезда пружила добру игру, али почетком другог полувремена суботички тим долази до велике предности.

Алегра Пољак се у 52. минуту пробила по десној страни и одлучила на ударац, а лопта се од стативе одбила у мрежу Црвене звезде. То је већ било 2:0 за Спартак, тако да је пред Звездом био тежак задатак да анулира заостатак на најтежем гостовању у сезони. Након што је Милена Вуковић одбранила шут некадашње узданице црвено-белих Тијане Матић и избила лопту у корнер у 75. минуту, само неколико десетина секунди касније домаћи тим постиже и трећи гол, Марија Илић је прошла по десној страни, упутила центаршут у шеснаестерац, а Алегра Пољак је главом послала лопту у мрежу, постигла хет-трик и поставила коначних 3:0 за Спартак.

По први пут од доласка у Звезду, Мирела Тенков није успела да се упише у стрелце, тако да је остала на осам погодака у шампионату, а Алегра Пољак је сада први стрелац лиге са девет голова. Звезди остаје да неком другом приликом покуша да савлада Спартак, који сада има шест бодова предности на врху табеле. Има још много да се игра до краја сезоне, али ово је већ сада велика предност за актуелног првака државе.

Спартак – Црвена звезда 3:0 (1:0)

Градски стадион у Суботици. Судија: Јелена Ристић (Врчин). Жути картон: Тенков (Црвена звезда). Стрелац: Пољак у 11, 52. и 76. минуту.

Спартак: Костић, Вајда, Крстић, Радановић, Малешевић, Пољак, Филиповић (од 70. Маренић), Николић, Илић, Матић, Нгаска.

Црвена звезда: Вуковић, Аранђеловић (од 40. К. Ђорђевић), Стефановић (од 54. Ј. Стојановић), Јанковић (од 54. Т. Ђорђевић), Миладиновић (од 46. Бобић), Круз, Пантелић (од 63. Тришић), Ерац, Тенков, Мијатовић, Благојевић.

Повезане вести

Leave a Comment