Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Тончев истакао кандидатуру за председника клуба

Ивица Тончев (47), први је кандидат за новог председника Црвене звезде преносе Вечерње новости. Дугогодишњи члан руководства нашег најтрофејнијег клуба упознат је до детаља са свим проблемима у клубу и са својим тимом почео је да спрема програм финансијске стабилизације у периоду од пет година.

Досадашњи потпредседник планира да обезбеди спонзоре који су спремни да донирају преко три милиона евра у тим, како би се освојила шампионска титула, а затим кроз додатну селекцију у два прелазна рока кренуло у поход до пласмана у Лигу шампиона. Ка том циљу рачуна се на појачања у сваком делу тима, који би предводио Миодраг “Гроф“ Божовић.

Уз нове спонзоре, додатни новац требало би да обезбеди будући потпредседник уколико се оствари победа на изборима. У питању је познати бизнисмен из Русије, који воли Србију и жели да помогне Црвеној звезди да створи моћан тим, али само обезбеђивањем буџета, не мешајући се у избор, како Управе тако и спортског сектора.

За посао у спортском сектору требало би да буду задужени бивши играчи клуба: Марко Пантелић (спортски директор) са сарадницима Небојшом Крупниковићем и Владимиром Матијашевићем. Овај трио је у одличним односима са Тончевим, а имају визију комплетирања екипе која може да буде доминантна у Србији, са великим искораком на европској сцени. База би требало да буде омладинска школа и да њен рад буде према принципима Ајакса са којим је добро упознат Пантелић, који је годину дана играо за клуб из Амстердама.

Према сазнањима Вечерњих новости Тончев већ увелико преговара са новим потенцијалним партнерима, који би обезбедили сређивање главног терена, тунела и уложили у стадион да до детаља постане по стандардима УЕФА.

Тончев је први истакао кандидатуру за новог председника, али му се не дају велике шансе уколико се буду кандидовали Небојша Човић и Петар Шкундрић, који имају знатно бољи рејтинг код навијача црвено-белих.

Иначе, у претходном периоду примећене су неке сумњиве активности које би могле бити повезане са изборним играријама у Звезди. У једном дану 250 људи из Зворника постали су чланови Црвене звезде, као и 30 особа из Сурдулице. Забележено је масовно учлањење запослених из државних предузећа, женских особа од преко 50 година старости, тако да је од прошлог месеца, када су навијачи захтевали одлазак управе клуба, повећан број особа са правом гласа у Звезди за чак 1.500 у врло кратком временском раздобљу, па је бројка оних који имају право гласа скоро достигла број од 5.000 људи. Током среде су око стадиона “Рајко Митић“ осванули и графити са увредљивим садржајем који су упућени Звездану Терзићу, директору Звезде у оставци и Горану Весићу, градском менаџеру, што је сигнал да их навијачи не желе ни у близини Звезде.

За време Владана Лукића на месту председника клуба измењен је статут Звезде, па право гласа има сваки члан клуба, а то није тешко постати обзиром да је потребна уплата од 1.000 динара. Сада су на површину изашле и мане шпанског модела, који је био узор тадашњој управи, или је то само показатељ да се у Србији све може злоупотребити зарад интереса одређених појединаца. Почетак изборне процедуре заказан је за 15. септембар, а нови председник биће познат најкасније месец дана након тога.

Атмосфера пред изборе се полако захуктава, иако је тренутно у првом плану предстојећи вечити дерби, где би Звезда евентуалном победом могла да побегне вечитом ривалу за чак осам бодова у случају тријумфа на Маракани уз напомену да црно-бели имају меч мање после другог одлагања сусрета против Рада.

Чланови клуба са правом гласа, навијачи Звезде, треба да имају на уму да је ово један од преломних периода у клупској историји. Уколико се сада погреши у избору новог руководства, Звезда можда више никада неће моћи да се финансијски опорави. Нове погрешне процене у избору играча, додатно задуживање, лични интереси појединаца у клубу и око њега, недовољан клупски буџет, изостанак великих спонзора и као последица свега тога избацивање из европских такмичења одвели би Звезду у сигурну пропаст. Довољна опомена је клупски дуг који је у једном тренутку достигао цифру од 52 милиона евра (сада је око 41 милион) и то за само 10 година. Зато памет у главу и добро размислите коме дајете поверење на изборима.

Повезане вести

6 comments

dusan сеп 3, 2015 at 16:18

aman bre nemojte da se salimo sa ovakvim „kandidatima“. mani se zvezde.

Reply
Misomiso94 сеп 3, 2015 at 14:15

Lepo zvuci sve ovo,samo to mi nesto poznato..

Reply
Sova сеп 3, 2015 at 13:14

Prestajem da navijam za Zvezdu ako on bude predsednik.

Reply
marko сеп 3, 2015 at 12:00

To Tonci,hajmo svi za toncija,ako neko moze da spase Zvezdu to je on,ne znam samo sto dosad nije doveo ove sto mogu da daju 3 miliona godisnje 🙂

Reply
Djole-Jagodina сеп 3, 2015 at 10:50

Ako Toncev preuzme Zvezdu nema nam spasa ,dug ce biti udvostrucen jer da se ne lazemo nesposobni su ovakvi da vode C Zvezdu ipak je to institucija.Ja neznam ni kako je prihvacena kandidatura ovog coveka i dali je Zvezda spala na takve grane da je vode sve sumnjiva lica.Nema tu ni ozbiljnih namera ni ozbiljnih programa prema tome braco Zvezdasi recite ne ovom coveku.

Reply
josif сеп 3, 2015 at 10:43

Samo Toncev,Kokeza i Terzic mogu da vode Zvezdu u ovom momentu.Ovo je njihov tim,konkurentan i na dobrom putu da osvaja trofeje i preuzme dominaciju,a jos se i zna ko stoji iza njih,covek koji najvise daje Zvezdi(indirektno).Klosari koji neplacaju karte godinama neka se pokriju usima,jedino sto mogu da urade svojim inatom je da nastete Zvezdi u korist Partizana.P.S. Covic neka se bavi KK da nebude izbrsinan i tamo.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment