Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Драшовић у Партизану, Звезда заузврат добија шест позајмљених играча

Осипање екипе Црвене звезде настављено је преласком талентованог Радомира Драшовића у тим Партизана, који ће Звезди позајмити шест ватерполиста за предстојећу сезону. То су Немања Бакић, Филип Јанковић, Никола Јапунџић, Никола Радуловић, Михајло Репановић и Александар Андрејевић.

Звездин ватерполо сан срушен је као кула од карата. Клуб који је претходних година доминирао српским и континенталним ватерполом, освојивши Лигу шампиона, Суперкуп Европе, по две шампионске титуле и национална купа због дугова је дошао у ситуацију да прихвата милостињу у виду позајмљених играча од стране вечитог ривала, који је да иронија буде већа много више задужен од црвено-белих, али се ипак боље сналази у таквим околностима.

Драшовић је прошлог лета прешао у Звезду из Сингидунума и минуле сезоне одиграо 32 утакмице у свим такмичењима уз 23 постигнута гола, а дебитовао је и за репрезентацију Србије на мечу Светске лиге против Немачке.

Због лоше финансијске ситуације некадашњи првак Европе је овог лета остао без готово целог тима. Браћа Страхиња и Виктор Рашовић прешли су у Барселонету, капитен и најбољи спортиста СД Црвена звезда Сава Ранђеловић појачао је Брешу, Александар Његован је постао члан Мишколца, Димитрија Обрадовића је узела Рома, Денис Шефик и Никола Томашевић приступили су крагујевачком Радничком, Марко Драксимовић се отиснуо у Аустралију где ће играти за Делфинсе и за сада последњи одлазак је овај Радомира Драшовића у редове вечитог ривала.

Није познато где ће каријеру наставити Никола Ешкерт, Иван Рацков, Ђорђе Бијелић и Вељко Танкосић, али је јасно да ни они неће остати у клубу који се напрасно урушио.

Поставља се и питање због чега Звезда планира наступ у регионалној лиги, када је јасно да са оваквим проблемима и недефинисаним саставом, који ће највероватније по квалитету бити најслабији, у таквој конкуренцији нема шта да тражи, и тешко ће избећи испадање у Б лигу ако се у наредне три седмице не деси неко чудо па клуб дође до новца за формирање респектабилнијег састава.

У сваком случају све ово делује јако понижавајуће за навијаче Црвене звезде. Клуб поново није успео да успостави резултатски континуитет, као што је био случај почетком деведесетих, када се растурила сјајна екипа која је освојила две шампионске титуле. Историја Звезде у ватерполу пуна је успона и падова. Клуб се неколико пута гасио и враћао на ватерполо мапу, па се с правом поставља питање треба ли да гледамо како шампион Европе из 2013. године испада из регионалне лиге, или је боље поново се угасити, када већ на видику нема никога да помогне ватерполо клубу, ако је некога уопште и брига за његов опстанак у суровом свету капитализма, где свако само гледа како да дође до новца.

Повезане вести

Leave a Comment