Moja Crvena Zvezda
FeaturedАнализеВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

МЦЗ анализа: Наша Звезда прва поново! (Анкета, ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде савладали су Јавор у 7.колу Суперлиге Србије и преузели прво место, голом Александра Катаија, 1:0 (1:0).

7.коло Суперлиге

Београд, стадион: Рајко Митић

Гледалаца: 24.359

Судија: Александар Васић

Стрелци: 36.минут, Катаи 1:0.

Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Павићевић (93.Луковић), Јовановић, Ристић, Доналд, Грујић, Катаи, Веред (46.Плавшић), Јовић (67.Стојановић), Виеира. Тренер: Миодраг Божовић

Јавор: Ђогатовић, Гајић, Миловић, Црномарковић, Милетић, Доцић, Ђокић, Гафуров (74.Вујовић), Елиомар, Зечевић, Дражић (62.Јосовић). Тренер: Александар Јањић.

Да ли због петорице Звездине деце, повратку на терен Александра Луковића, четврте победе у низу која је значила прво место на табели, сјајне атмосфере, добре игре или веома емотивне прославе, овај меч ће бити упамћен.

Јавор је једна од ретких екипа која није дошла у Београд да се брани, већ да игра фудбал, па смо видели више од мукотрпне представе које смо сведоци из недеље у недељу. Имали су и Ивањичани својих прилика, могли да заледе Маракану, али срећом, нису успели.

Почетно испитивање снага трајало је осам минута, а онда су прву колосалну прилику фудбалери Црвене звезде имали када су Петковић и Веред одузели лопту Ивањичанима, али прво Виеира, а потом и Лука Јовић нису успели да затресу мрежу Ђогатовића, који је био на висини задатка. Јавор је запретио два пута, углавном преко контранапада да угрози Рајковића. Прво је на пас Ђокића, Гајић прозујао левом страном, а његов ударац закачио и стативу, а затим је и Гафуров био у изненадној прилици али је веома лоше шутирао. Међутим, на другој страни, много више показали су изабраници Миодрага Божовића. У 22. минуту, Лука Јовић је са средине терена послао пас ка Виеири, који је стигао до лопте, а Ђогатовић га ударио коленом у скоку, а судија Васић је дуго већао са својим помоћницима, и на крају одлучио да не досуди казнени ударац за Црвену звезду иако је морао да досуди једанаестерац. Просудите и сами.

uv

Ристић је био сјајан на позицији левог бека, Доналд и Грујић господарили средином терена, а Звезда играла добро. Када је тако, гол је неизбежан. Одлучујући моменат догодио се у 35.минуту, када је Катаи „бициклицом“ избацио Гајића из игре и погодио мрежу Јавора. Четврти узастопни гол Катаија за четврту узастопну победу Звезде.

У наставку сусрета црвено-бели су чини се свесно спустили ритам, покушавајући да извуку ривала са своје половине. По положају на табели Јавор као првопласиран до меча са црвено-белима утисак је морао је да покаже више нападачких амбиција. Тек у самом финишу Ивањичани су се мало окуражили, али нису успели да створе озбиљну ситуацију и на искушање ставе Предрага Рајковића. На другој страни, Виеира, Стојановић и Плавшић могли су да отклоне све дилеме око крајњег исхода меча пре последњег судијског звиждука.

Некако се чекало да у игру уђе Александар Луковић који се цело полувреме загревао, а онда у 93.минуту на одушевљење свих ушао у игру уместо Павићевића и зарадио аплаузе целог стадиона, у буквалном смислу. И навијача, и саиграча, и противника, и клупе… а Предраг Рајковић му је одмах дао капитенску траку.

Крај меча је био Звездашки, у правом смислу речи. Уз тактове песме „Не веруј им сине и поносан буди, што Звездашко срце бије ти из груди“, у изведби нашег Боре Чорбе, загрљени играчи и навијачи су заједно прославили повратак на прво место, после годину дана паузе. Звездашки, емотивно. Из срца.

jav1

Индивидуални учинак

Предраг РАЈКОВИЋ- На самом почетку меча и током меча, доживео је скандирање његовог имена целог стадиона. Навијачи су Рајковићу дали до знања да га желе на голу Звезде, не турског Галатасараја. Иако је Јавор имао две прилике, мало претио и у другом полувермену, рајковић није имао пуно посла.

Марко ПЕТКОВИЋ – И даље се тражи Петковић, одиграо је још један борбен меч. Није било великих грешака, успео је да се избори са бржим играчима Јавора.

Саво ПАВИЋЕВИЋ –  Црвена звезда је везала четврту победу у низу, а други меч узастопно није примила гол. То се поклапа са повратком на терен Павићевића и играња у тандему са Јовановићем. Саво је имао грешака у пасу, што нисмо навикли од њега.

Вукашин ЈОВАНОВИЋ – Још један одличан меч за Јовановића. Игра са доста самопоуздања, у сваком мечу је све бољи и бољи. Одлично сарађује са павићевићем у тандему, доста је поправио све недостатке у игри.

Михаило РИСТИЋ – „Не веруј им сине и поносан буди, што звездашко срце бије ти из груди!“. Пример Звездиног детета. На терену, и најбољи. Лудео је противнике из Ивањице, био је свуда, иако није играо на својој примарној позицији. У потпуности је надоместио одсуство Ибањеза. Надамо се да се враћа у ритам игара из пршле сезоне, које ће доћи када поврати самопоуздање. Уз Доналда, за нас, најбољи играч меча.

Мичел ДОНАЛД – Заиста појачање, право појачање, у правом смислу речи. Елегантан на терену, нема грешке, сигуран у пасу, јак у дуелу. Звезда је доста добила његовим доласком, и морноћу и чврстину. И одбрани је доста лакше када испред себе има таквог играча. Ајаксова школа. Најчешћи коментар после меча је било „Доналда је милина гледати“. Уз Ристића, играч утакмице.

Марко ГРУЈИЋ – Звездин светски шампион у тандему са Доналдом предтавља добитну комбинацију. Одлично се слажу и допуњују. Имао је једну грешку, која није била кобна. Али, одличан је био Марко Грујић. Звездина будућност су Јовић, Ристић, Грујић, Јовановић и Рајковић.

Александар КАТАИ  – Александар Катаи је играч који потезом решава меч, којег би сваки тренер волео. Четири утакмице, четири гола, четири Звездине победе. Прво место на табели. Сада је на реду потврда у наредне две утакмице, да потврди да је калибар за нешто више. Било је периода на мечу када је стално хтео лопту и била је можда и превише код њега, било је периода када је није довољно тражио. Али је у 36.минуту једним дриблингом и голом Звезду одвео на врх и употпунио феноменалан дан. Звезда са Катаијем, Плавшићем и Срнићем може бити Звезда за велика дела.

Идан ВЕРЕД – Дефинитивно нема самопоуздања, има страх у одлучујућим моментима, али је велики борац. Поново је играо само 45.минута, грешио је, али се борио, трчао, свуда био. Потребно је време да се све сложи на своје место.

Лука ЈОВИЋ – Добио је шансу од првог минута, не у центру напада, али је био одличан. Стигао је да помогне Ристићу и да у неколико наврата интервенише и у дефанзиви, да буде прилици и да асистира. Луки су потребни голови да све буде како треба.

Уго ВИЕИРА – Није имао среће Уго Виеира. У неколико наврата је био близу голова, фалило му је заиста јако мало. У 22.минуту није свиран чист, школски пример, једанаестерца након фаула над њим. У шанси је, бори се као лав.

Срђан ПЛАВШИЋ (од 45.минута) – Промрдао је одбрану Јавора чим је ушао. Заменио је Вереда, са пар потеза подигао стадион на ноге, био и у прилици.

Саша СТОЈАНОВИЋ (67.минута) – Заменио је Луку Јовића, имао прилику за гол. Значио му је гол у прошлом колу.

Александар ЛУКОВИЋ (од 93.минута) – Повратак Александра Луковића сви су једва дочекали. Чекамо га да се опорави од повреде и поведе екипу.

Миодраг Гроф Божовић – Сваким пазлама треба времена да се склопе, као и коцкици. Тражи се, гледа шта недостаје, где ком делу емсто. А када се уклопи, добијате комплетну слику. Тако је радио и Гроф Божовић. Још увек склапа и уклапа, али што је ближе решењу, све лепше изгледа. После дужег времена сви су са стадиона отишли задовољни приказаним. Потребно је да екипа уђе у континуитет добрих игара и победа, да научи да побеђује, то је као са ходањем. Да се усвоји победнички менталитет и да екипа добије на самопоуздању.

rile

За крај, у анкети изаберите по вашем мишљењу, најбољег играча Црвене звезде на мечу против Јавора. Против Радника најбољи су били Марко Грујић и Александар Катаи, према вашем мишљењу и гласовима.

[advpoll id=“50″ title=“Анкета“ width=“270″]

[rwp-review id=“1″]

Повезане вести

2 comments

dejo авг 29, 2015 at 17:11

http://www.informer.rs/sport/c-zvezda/29415/PANTELIC-ZAKOPCAN-Uvek-sam-tu-za-Zvezdu-delije-su-moj-tim licno nisam ni malo protiv Marka Pantelica ali sam protiv Tonceva ,moze ovo naprimjer da dodje Marko Pantelic na poziciju sportskog direktora nase Crvene Zvezde ali da jedan covjek ili jaka komapanija kupi nasu Crvenu Zvezdu a da se prije toga ove vodje uhapse optuze se na cetrdeset godina i da posle toga ne smiju pric stadionu nase Crvene Zvezde ,kao sto sam rekao potrebna je inekcija kupovina nase Crvene Zvezde prije toga ciscenje sjevera preciznije vodja ovo nisam samo na nasu Crvenu Zvezdu mislio nego i sve ostale klubove to treba drzava Srbija da napravi

Reply
dejo авг 27, 2015 at 20:13

Da bi bila ona stara opet nasa Crvena Zvezda ,potrebna joj je inekcija prosto receno kupovina jednog covjeka ili jake kompanije sve to uz povratak bivsih igraca uz ovo ne bi se nagomilavali igraci ,jednostavno znalo bi se sve jedino a sve drugo je kratkorocno stanje u nasoj Crvenoj Zvezdi ,nas pravim zvezdasima i pravim delijama je sramota ako nam upravljaju nasom Crvenom Zvezdom vodje ili huligani jednostavno hocemo HITNU PRIVATIZACIJU i KUPOVINU NASE CRVENE ZVEZDE JEDNOG SEJIKA ILI JAKE KOMPANIJE uz to udju bivsi fudbaleri zajedno sa kupcem ne da upravljaju vodje jer to je uzasno za samu nasu Crvenu Zvezdu vec njima je mjesto iza resetaka na 40 godina pa da i posle tog perioda im se ne dozvoli da pridju stadionu nase Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment