Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

МЦЗ анализа: Овако игра екипа која се бори за титулу, на погон Лућа Ибањеза! (Анкета, ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде савладали су Чукарички у 5.колу Суперлиге Србије на стадиону „Рајко Митић“, после новог преокрета 3:1 (0:1).

5.коло Суперлиге

Београд, стадион: „Рајко Митић“

Судија: Данило Грујић

Жути картони: Ковачевић, Грујић, Катаи (Црвена звезда) Остојић, Реган (Чукарички)

Стрелци: 18.минут, 0:1 С.Срнић; 57.минут, 1:1Ибањез; 84.минут, 2:1 Ибањез пенал; 87.минут, 3:1 Катаи.

Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Павићевић, Јовановић, Ибањез, Ковачевић (82.Ристић), Грујић, Стојановић (64.Јовић), Плавшић, Веред (51.Катаи), Виеира. Тренер: Миодраг Божовић

Чукарички: Стевановић, Стојковић, Ранђеловић, Пјасентин, Остојић, Реган (64.Јанковић), Д. Срнић, С. Срнић (80.Јовановић), Матић, Мандић, Павловић (73.Бојић). Тренер: Владан Милојевић

Можемо рећи да је Звезда надиграла и савладала Чукарички у сваком сегменту од 1.минута. Чак и рани гол и вођство Чукаричког није сломило црвено-беле, који показују једну феноменалну особину – боре се до краја и не одустају. Тај фајтерски шмек који доноси преокрете би требало надоградити. А Звезда се од другог полувремена са Вождовцем надоградила. Наставила где је стала. Почело је грешком Стојковића и Пјасентина, који су компликовали а Виеира искористио, украо лопту и натерао Стојковића на фаул. Плавшић је након фаула захватио лопту, али далеко. Онда је Звезда кренула лепо да комбинује, да прави смислене акције, предњачио је атрактивним дриблинзима и потезима дебитант Плавшић, из једне такве акције Веред је покушао. А затим прва прилика на мечу за Звезду. Одлична контра, Плавшић је као чигра пролетео, додао до Стојановића, Стојановић асистирао Вереду, који се уплашио, лошије примио лопту, застао, лоше шутирао па је Стевановић имао времена да реагује. Три корнера за редом, Остојић скида Виеири са главе лопту и отклања опасност. Затим, лепа акција Петковића и Вереда, а онда и најлепша акција на мечу. Јовановић је одузео лопту, додао до Грујића који је издржао два играча Чукаричког, послао савршен пас ка Плавшићу, Плавшић је примио у трку на груди и оштро центрирао, а лопта само пролетела поред Виеире, на срећу Чукаричког. А на несрећу Звезде, Чукарички је одмах повео. Драгољуб Срнић је са дела своје половине центра дао пас у простор Мандићу, Мандић је пролетео поред Ибањеза као формула 1, а Петковић, односно, цела одбрана је реаговала као да су се тог тренутка први пут видели, Славољуб Срнић је утрчао и постигао ефектан гол за 0:1. Поново је одбрана коштала Звезду, постаје невероватно на чему греши Звездина дефанзива. Тимски јако лоше. Први шут на гол Чукаричког. Покушао је Чукарички одмах да нокаутира Звезду, Матић и Славољуб Срнић су комбиновали, али Јовановић на правом месту. Затим је опет Пјасентин погрешио, а опет Веред могао боље. Имао је самог Виеиру, он се упустио у дриблинг и изгубио лопту. Покушао је и Виеира. Леп пријем, али слаб покушај лоб ударца, Стевановић сигуран. А онда најбоља прилика за Чукарички на мечу. Колосална шанса за Матића. Славољуб Срнић је заврнуо са бока лопту, Матић утрчао и са 15 метара шутирао тик поред пречке. И последње претње у првом полувремену биле су претње Чукаричког. Павловић је прво изблокиран, а Матићев покушај да изненади Рајковића је отишао поред гола.

Звездини навијачи су направили димну бакљаду, нико и ништа се није видело, па је Грујић свирао крај првог полувремена.

Одлично је Звезда отворила меч, лепо играла, знала шта ће са лоптом, Грујић је дириговао, Стојановић је искакао из игре, а Веред покушавао да искористи то што Стојковић не игра на својој позицији. После примљеног гола, нису успели да искористе неколико киксева одбране гостију.

IVA_6095

Практично одмах у наставку Катаи је заменио Вереда, а Звезда брзо и изједначила. Прво је расположени Катаи покушао да упосли Виеиру, који је каснио, а затим и из добре ситуације доста оклевао. У 57.минуту фаулиран је Виеира, а већ су сви устали и очекивали гол Ибањеза. Много пута је био близу, а сада је и погодио мету. Резантан ударац у други угао, силовито, по земљи за 1:1. Од тог тренутка, Ибањез је пробудио и стадион и тим. Звезда је била у хибернацији до гола. Одмах након гола, Катаи је извео корнер, Павићевић надскочио све, али је погодио пречку. Реган је у следећем нападу оштро стартовао, дошло је до варница. Ушао је Јовић уместо Стојановића, почело је да се игра много, много брже и ређале су се Звездине шансе. Одмах по Јовићевом уласку контра. Повукао је Лука, сјајно одиграо Петковићу, који није могао лошије да шутира, па је прилика отишла у неповрат. Одмах у следећем нападу, фантастичан пас Јовића за Катаија, Катаи дрибла голмана, али шутира поред гола. Неколико минута касније, Петковић је центрирао а Катаи је јако лоше захватио лопту. Плавшић шутира, лопта некако долази до гола, Ибањез уклизава и буквално је кратак за милиметар. Прва прилика за Чукарички у другом полувремену је била у 78.минуту. Бојић и Мандић су одиграли дупли пас, Мандић је истрчао сам испред Рајковића, али је покушао да га лобује из прве, иако далеко од гола, непрецизно. Звезда је притискала Чукарички, који је капитулирао у 84.минуту. Повукао је Виеира напад, прошао једног играча, застао а Ранђеловић га је фудбалски речено „покупио“. Ибањез преузима одговорност и цепа мрежу за 2:1. У наредном нападу, Чукарички је покушао да да пресече Звезду, и умало Бојићу није пошло за ногом, тик поред пречке је завршио његов покушај. А Звезда и Ибањез су то умели да казне. Феноменалан пас Ибањеза са своје половине, Катаи лепо главо лобује Стевановића за одушевљење на стадиону и Звездину победу. Лопта је прелетела Ранђеловића, Катаи је лепо завршио акцију и ставио тачку на утакмицу.

Најбоља утакмица Звезде у овој сезони. Оно што је све највише обрадовало је приступ. Црвено-бели су искрварили за победу. А све је одушевио Луис Ибањез. Црвена звезда је коначно погодила са страним појачањем, а Ибањез је типичан представник јужноамеричке школе. Игра фудбал јер га воли, срцем надомести недостатке. Сада и навијачи Црвене звезде могу на делу да виде оно што су навијачи других клубова доживели. Тај латино шмек, страст за фудбалом, врела енергија, срце на терену. Њега мотивише пун стадион, а податак да је играо под повредом и да се повредио током меча а да од адреналина није ни осетио, све говори.

Божовићеву храброст да га дан после промоције убаци у стартних 11 вратио је великодушно. Срђан Плавшић је одиграо као да није дебитант него са 100 утакмица у ногама. Пролазио је као тане, чигра, технички надарен, школован играч. Лако се пребацује, брз је, опасан чим прими лопту близу противничког гола.

Марко Грујић је одиграо још једну фантастичну утакмицу. Никако нећемо погрешити ако кажемо да су пројекције њега као лидера генерације биле 100% исправне. И замерили сте нам, али поновићемо, нико не осећа као Звездино дете.

Тимска одбрана је велики проблем. Звезда ни у седмом мечу сезоне није прва повела, већ је шести пут примила прва гол. Нестварно делује када видимо неке реакције одбране. Као што никако није логично да и када Звезда нема Орландића у шпицу, и даље иду високе лопте, уместо оштро по земљи.

Индивидуални учинак

Предраг РАЈКОВИЋ- Иако је опет Звезда примила гол, Чукарички у два наврата био близу да заврши меч и пресече црвено-беле Рајковић поново није имао посла јер је све било далеко од  тога да је могао нешто да уради. Концентрисан је свих 90.минута.

Марко ПЕТКОВИЋ – Поново му је побегао играч, био је одсутан. Али, поново је све надокнадио фанатичном борбеношћу. Невероватан труд улаже да се што пре врати у форму, али невероватно је да се свака његова грешка кажњава. Против Вождовца је био један од најбољих, против Чукаричког је одиграо добро, имао је и прилику да постигне гол. Приметно је било да још није спреман да издржи две утакмице по 90.минута у високом ритму.

Саво ПАВИЋЕВИЋ – Није одиграла одбрана како треба. Није пружио лошу партију ни Звездин командант. Уздрмао је пречку у 59.минуту, као и у прошлом мечу против Чукаричког. Требаће мало времена да се све укомпонује, а његово искуство и знање је од велике важности.

Вукашин ЈОВАНОВИЋ -Још један одличан меч за Вукашина, што показује и интересовање француског Нанта. Оно што је јако битно јесте да је игра добро у континуитету. После меча против Вождовца где је играо на позицији задњег везног и добио одличне критике, сада се вратио на своју позицију и поновио добру партију.

Луис ИБАЊЕЗ – Дуго се чекало на оваквог играча у Звезди. Типичан пример јужноамеричког фудбала. Невероватна страст и енергија. Имао удела у кривица код првог гола, напоменули смо већ да му дефанзива није јача страна, али све је засенио у наставку. Топовски голови, невероватно изведен пенал, какав дуго нисмо видели на Маракани, а онда савршена асистенција као шлаг на торту. Звездин мотор. Остаје жал јер се повредио па га неће бити на гостовању у Сурдулици, али заиста велико, велико појачање.

Александар КОВАЧЕВИЋ -Добра утакмица Александра Ковачевића. После гола, био је помоћ одбрани. Играо је једноставно, није се пуно мешао у организацију игре, што није његов посао. Добро се кретао и затварао.

Марко ГРУЈИЋ – Сјајно! Сјано! Ако ико после ове две утакмице сумња да ли је Звездин везни ред исти са или без Марка Грујића… још једна одлична утакмица. Сигурни и тачни пасови, све битке је добио на средини, увек иде напред. Неко ко мора да буде зацементиран у првој постави.

Саша СТОЈАНОВИЋ – Још једна лоша утакмица за Стојановића. Искакао је тима, успоравао игру. Некако делује да се не уклапа и не сналази у овом тиму који форсира бржу игру. Неколико пута је успорио нападе и вратио лопту уназад. Звездин тим је сада доста млађи и бржи, а Стојановић се по ономе што смо видели није уклопио, а требало би да буде битан сегмент тима.

Срђан ПЛАВШИЋ – Феноменалан деби. Звездин запад уме да осети, а Плавшић је добио аплаузе при првом контакту са лоптом, у наставку су тражили да је више има у поседу. Школован играч, технички надарен, брз, делује да је Звезда добила појачање. Ни трунке треме није имао. Похвала је што је спреман дошао и видљиво мотивисан.

Идан ВЕРЕД – Уплашио се Идан Веред. Доста напада је ишло преко десне стране, имао је један зицер, још неколико ситуација у којима је у пресудном моменту био одсутан. Као да је желео много више, а спутао се. На срећу Звезде, моћда на његову не, заменио га је расположени Катаи.

Уго ВИЕИРА – Још један добар меч. Борба није изостала ниједног тренутка. И у тренутку када је Звездина доминација на мечу спасла борио се, покушавао. Над њим је направљен фаул за слободан ударац из којег је Ибањез погодио за 1:1. Над њим је направљен и пенал за 2:1, после соло акције. Допринос је увек присутан, велика је радилица.

Александар КАТАИ (51.минута) – Миодраг Божовић је на конференцији за медије после меча изјавио – “ Катаи има квалитет, ви то знате боље од мене. Кад он хоће да игра, то је то“. А против Чукаричког је био расположен. размрдао је екипу, одмах био у шанси, промашио зицер, на крају постигао гол. Овакав Катаи је стално потребан.

Лука ЈОВИЋ (од 64.минута) – Његово присуство у игри је одмах видљиво. Секунде су прошле а Звезда је имала два зицера. Видљив је и напредак под Божовићев. за њега су најбитнији голови и да игра оно што му је природно, класичног нападача.

Михаило РИСТИЋ (од 82.минута) – Није пуно Ристић показао за десетак минута. Мањак самопоуздања је приметан.

Миодраг Гроф Божовић – Показао је неколико одлика великог тренера. Поново је екипа играла само напред, иако је губила, храбро је одмах убацио Плавшића у стартну поставу и погодио је са изменама које су размрдале екипе. Звезда је играла одлично ,а он је одмах указао на грешке и рекао зашто није потпуно задовољан. Његов приступ треба да буде пример екипи.

За крај, у анкети изаберите по вашем мишљењу, најбољег играча Црвене звезде на мечу против Чукаричког. Против Вождовца најбољи је био Марко Грујић, према вашем мишљењу и гласовима.

[simos_review]

15[advpoll id=“48″ title=“Најбољи играч“ width=“270″]


Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

10 comments

teks viler авг 14, 2015 at 12:57

Moj prijatelj,Zeljko Vela mi napisao pre mesec dana:“Ibanez je odlican u napadu ali je odstraga rupa“.E,sad…

Reply
otpisani101 авг 14, 2015 at 00:47

analiza utakmice je polutacna…zvezda je prvo poluvreme odigrala ocajno i ne znam gde je pisac teksta video da je zvezda nadigrala cukaricki od prvog minuta…u prvom poluvremenu zvezda je imala preko vereda jednu,jedinu sansu a mogla je da primi jos dva gola…zvezda je pocela da igra fudbal ulaskom kataia i jovica i od tog momenta slazem se sa analizom meca…bozovic je trebao sa jovicem i kataiem da pocne utakmicu a ne kada nema igru i rezultat da pogadja izmene…a treba i ovo posrtanje partizana da iskoristi i da nauci nesto od vojvodine…a to je presing protiv partizana u derbiju i oni ne mogu da se sastave s loptom,bas kao sto je cinila vojvodina…nadam se da ce mo igrati sve bolje i osvojiti titulu…zvezda sampion…

Reply
pera авг 14, 2015 at 09:19

Slažem se sa tobom, očigledno pratiš i poznaješ fudbal. Ova utakmica je pokazala da mi imamo problema upravo iza Ibanjeza koji igra više krilo nego beka i onda na dve utakmice primamo čini mi se tri gola baš sa te pozicije jer ne obraća dovoljno pažnje na svog igrača. Svaka čast na napad ali mu je odbrana prevashodni zadatak. Ocene igrača donekle tačne. Činjenica je da je Grujić najviše pokazao u protekle dve utakmice. Tim koji je završio meč treba da počinje utakmice. Vule je imao problema isto kao Mbodj jer je duvalo na levoj strani odbrane. Ne može half da juri igrače koje bek lagano pusti pored sebe. U pravu si za presing ali Voša je imala ceo tim na pripremama a mi tek sada zatvaramo tim. Za presing je potrebna snaga a Grof je namerno ovako menjao igrače kako bi imao svežinu tima za ceo meč. Partizan bar ono što sam sinoć video kad mu se zatvori Brašanac ne zna šta će sa loptom. Radi se sve o isluženim igračima koji treba da imaju igrača na potiljku, onda ih nema jer ne mogu da nadtrče protivnika. Ova poslednja postavka sa Grujom i RIstićem na zadnjoj vezi i Kataijem i Plavšićem napred i dva špica Jović i Vijera mora da dobije raspali Partizan čiji je i dalje najbolji igrač Ilić koji realno može da trči 15 minuta. Za Živkovića zadužiti igrača koji će igrati face to face nezavisno od igre na terenu. I još nešto nikada derbi nije dobila ekipa koja napada već ona koja povlačenjem pravi prostor za kontranapade.

Reply
Ivan авг 13, 2015 at 23:39

ne slazem se sa ocenom za Stojanovica, jeste da igra malo sporije unapred, najbolji tim danasnjice Barsa po nekoliko minuta ne da pas unapred a Stojanovic je izvizdan cim je prvi put vratio loptu zadnjoj liniji!! Jedini igrac u celoj ekipi koji igra i po sirini i po dubini, neverovatno zrela igra bez lopte, uvek je na resenju gotovo svim saigracima! Faul kod prvog gola je nad njim, otpadak koji je pokupio iako je 5 sekundi pre toga bio u izglednoj poziciji da primi loptu po boku i da ugrozi gol! Takticki mozda i najjaci vezni igrac u Zvezdi!

Reply
dexy122 авг 13, 2015 at 22:53

Penal je napravljen nad Vierom a slobodan udarac mislim da je napravljen nad Stojanovicem i fali vam Ibanjez u izboru za najboljeg igraca.

Reply
Boris авг 13, 2015 at 23:51

Jeste, penald je napravljen nad Vieirom posle prodora, to i piše. Fali Ibanjez, nije povuklo ime, greška. Ispravićemo brzo.

Reply
MILAN KG авг 13, 2015 at 22:41

Admine penal je napravljen nad Vieirom ne nad Veredom.

Reply
Boris авг 13, 2015 at 23:48

Jeste, nad Vieirom, to i piše.

Reply
dejo авг 13, 2015 at 22:38

Nasa Crvena Zvezda je odigrala drugo poluvreme kako bi to trebalo da igra vazda samo a sto se tice prvog poluvremena ja kao zvezdas ne mogu da budem zadovoljan a ne vjerujem ni oni ostali pravi Zvezdasi i prave Delije jer ne smiju da se desavaju onako lako greske stopera na pocetku meca ,nadam se da mi necete izbrisat ovaj kom. admini

Reply
Boris авг 13, 2015 at 23:52

A zašto bi izbrisali? 🙂

Reply

Leave a Comment