Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

МЦЗ анализа: Залутала Звезда нашла пут до бода, изгубила два (Анкета, ВИДЕО)

У 3. колу Суперлиге Црвена звезда је наставила са лошим партијама те није успела да савлада Раднички из Ниша. Нишлије су водиле од 36.минута, а голом Луке Јовића Звезда је дошла до бода. Александар Катаи је у 91.минуту промашио пенал за три бода.

Црвена звезда – Раднички Ниш 1:1 (0:1)

3.коло Суперлиге

Београд, стадион „Рајко Митић“

Судија: Бојан Николић (Крагујевац)

Жути картони: Петковић, Ибањез, Јовановић (Црвена звезда), Росић, А.Јовановић, Богдановић (Раднички)

Црвени картон: Лазар Росић (Раднички)

Стрелци: 0:1 Росић 36.минут; 1:1 Јовић 88.минут.

Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Јовановић, Мбођ, Ибањез, Ковачевић, Савићевић (53.Грујић), Веред (53.Ристић), Катаи, Паркер (74.Матос), Јовић. Тренер: Миодраг Божовић

Раднички (Н): Александар Јовановић, Петровић, Д. Булатовић (27.Росић), Лакић-Пешић, Богдановић, Р. Булатовић, Ђуричковић, Марјановић, Трифуновић (80.В.Ђорђевић), Јовановић (73.Игњатијевић), Ђорђевић.

Можемо рећи да је Звезда имала слично издање као претходне недеље у Горњем Милановцу, само без изгледнијих прилика, али са приликом да са пенала дође до три бода.

Прво полувреме је у потпуности припало Нишлијама. Повели су у 36.минуту, а затим у 44. преко Милоша Трифуновића имали прилику да дуплирају предност, али је фантастични Предраг Рајковић спасио Црвену звезду. Звезда без идеје како до гола, али и без лидера који би преузео одговорност да повуче напад, разигра саиграче, споји редове. Доста промена страна, немоћни пасови на пет метара, без решења како разбити тактику високо постављених дефанзиваца гостију. Две линије одбране Радничког, високо постваљених, спремни за контру. Звезда анемична, бескрвна. Катаијев и Вередов ударац, и покушај Луке Јовића су све што је вредно помена из првог полувремена.

Нишлије су искористиле предност у скоку и непажњу МБођа. Рајковић се са првом љутио на љубимца навијача. Росић му је олако побегао и створио простор. Непуних десет минута касније, после испуцавања голмана Јовановића, опет Звездина одбрана у раскораку. Иако су деловали много компактније и сигурније него у претходне четири утакмице, можда и због чињенице да се игра на Маракани, две грешке су биле довољне да противник казни. Капитен Нишлија Јовановић је био сам у скоку, спустио лопту главом до Трифуновића, који је истрчао испред Јовановића, који успео некако да остане у игри и засмета бившем Звездином нападачу, али  је фантастични Звездин капитен, Предраг Рајковић пантерски реаговао и спречио можда и недостићних 0:2, гледајући Звездину игру. Ако погледамо како су стајали Звездини играчи, колико је било простора између два везна играча и дефанзиваца и како су стајали МБођ и Петковић, ниједан није кренуо на скок, а лопта је прошла између њих, захваљујемо што имамо Рајковића на голу.

У другом делу, Звезда је кренула одлулније, али тек од 53.минута када је Божовић извршио двоструку измену и увео Михаила Ристића и Марка Грујића на терен. Доста сигурнији и прецизнији пасови, тим је добијао карактер. До тада, једино је Луис Ибањез деловао као фудбалер који се бори за резултат и по коме видите шта тим жели. Најбитнији детаљ се десио шест минута касније, јер је после гужве на средини терена, Росић зарадио други жути, аутоматски и црвени картон. Раднички се заиста одлично бранио, али је од тренутка када је постигао гол почео са „старим, добрим обичајем“ – ваљање по терену и задржавање времена. Већ у првом полувремену је голман Јовановић добио жути картон због задржавања времена. У другом полувремену је то било учесталије, иако су имали 11 играча на терену, мада су имали од самог почетка играча више јер је Паркер „био на терену“ . Када су остали са десет падали су и без додира, што је само по себи уносило нервозу у утакмицу. После једне такве ситуације, Росић је пао у терен, није желео ван терена, дошло је до гужве, а епилог су искључење Росића, тренера голмана Звезде и спортског директора Максимовића и Раосављевића и председника Радничког, како се испоставило. Питање је шта ће председник клуба на клупи?!

Раднички је скупио редове и терао Звездине фудбалере на бок, на центаршутеве, што им је био циљ јер су имали предност у висини у односу на Звезду и без проблема су отклањали опасност. Грујић је покушао после корнера, одмах по уласку у игру, али није најбоље захватио лопту главом. Проблем је био када би правили фаулове, а из две такве ситуације Ибањез је озбиљно запретио, Јовановић оба пута одлично реаговао. Јовић је покушао једном главом након центаршута Ристића, једном је спустио лопту на пет метара Грујићу, али је Грујић био окружен бројним противницима. Изостали су покушаји са дистанце, директни ударци. Покушали су Ристић и Ибањез. Затим је одлични Вукашин Јовановић одузео лопту на левој страни, кренуо напред и одличним пасом покушао да пронађе Катаија, који је био за милиметар кратак. Јовановић је износио лопту и до 30 метара од гола Радничког, отварао се, добро сарађивао и са Ибањезом, касније и Матосом, јер Паркер није постојао на терену.

Све до 88.минута. Петковић је извео аут, Ристић послао пас ка МБођу, који је спустио главом на пет метара, Јовановић закачио, а Лука Јовић био на правом месту у право време, бржи од дефанзиваца Радничког и угурао лопту у гол. Нишлије су тражиле офсајд, којег није било. Одмах након гола акција по левој страни, Ибањезов пас у простор за Катаија, Катаи је видео Матоса који је утрчавао у казнени простор и био фаулиран са леђа. Одговорност да Звезди донесе победу преузео је Катаи, иако је Матос тражио да изведе најстрожу казну. Иако је било видно да није сигуран, Катаи је имао најбољу намеру, али није успео. И то је био крај. А Јовановић је свакако јунак меча.

Да је Звезда притискала од самог старта Раднички, односно да су Ристић и Грујић били у стартној постави, било би другачије. Радничком мора да се ода признање на одличну дефанзивну игру. Добро су припремили меч, срећом нису обе ситуације искористили. Надамо се истом приступу током првенства и против осталих екипа.

Добра ствар је што су Звездини играчи коначно видно спремни. Последица гола је свакако што је екипа спремна била да притиска Раднички у дужем периоду. Физичка спрема није проблем овог тима, већ глава.

28

Индивидуални учинак

Предраг РАЈКОВИЋ– Капитен Црвене звезде скоро да није имао посла, а опет је спасио екипу. Код гола је кажњена непажња МБођа, истрчао је, али није успео да спречи вођство гостију. У 44.минуту је спасио Црвену звезду и показао зашто је најбољи млади голман света.

Марко ПЕТКОВИЋ – Солидан меч за Петковића. Имајући у виду тешку повреду, ако и да постепено улази у континуитет утакмица, Петковић се поправља.

Мамаду МБОЂ – Усталио се у стартној постави, а према оценама навијача, један од најбољих на старту првенства. Задобио је поверење публике још док није играо. На његову душу иде гол који је Звезда примила, јер је пустио играча, али који је и Звезда дала, јер је асистирао.

Вукашин ЈОВАНОВИЋ – Вероватно и најбољи меч у Звездином дресу. Без трунке сумње, храбро, износио је лопту дубоко до половине противника, учествовао и у организицији игре, убацивао се, чак је учествовао и код гола. Велика жеља и енергија коју би требало да поседује и цео тим.

Луис ИБАЊЕЗ – Ибањез је неко да користи десну ногу чешће, могао би да бира европску лигу. Феноменална лева нога, центаршут, енергија, снага… има га свуда и спреман је за два меча. У току меча не престаје да бодри екипу, да мотивише. Против Радничког је упутио доста центаршутева, имао је два одлична покушаја из прекида и сви очекујемо и први. Једина мана му је чим га противник усмери на десну ногу, повлачи се. Прелети у напад и јако је опасан. Према гласовима навијача, најбољи Звездин играч у Горњем Милановцу. Према нашем мишљењу против радничког је био најбољи. Ви ћете поново рећи своје.

Александар КОВАЧЕВИЋ – Боље издање него у Горњем Милановцу, али ако екипа не игра добро не игра ни он.

Вукан САВИЋЕВИЋ – Лоше издање Вукана Савићевића, али мислимо да није никако заслужио звиждуке. Вукан је Звездино дете, добро је отворио сезону, показао је жељу. на почетку сваке сезони склопи пет утакмица, после не добија шансу. Уколико добије континуитет, можда ће показати оно што се види. Велики таленат, али проблем преставља што за велики део Звездиних навијача то не показује и има мањак храбрости да то покаже. Недостаје му фудбалски безобразлук. Али, звиждуке није заслужио.

Александар КАТАИ – Лоша партија и Катаија. Као што смо напоменули и у мечу против Металца, самопоуздање. Код Катаија није спорна жеља, али осцилације у самопоуздању су велике. Не можемо му замерити што је преузео одговорност, промашио је пенал за победу, иако би њему много значило управо на плану поверења да је погодио. Негде је на путу између могућности, очекивања и вере да то може. Увлачи се нервоза у његову игру, али кључно је да он себе убеди у то шта хоће и да се ослободи притиска у игри. То је разлика која вага између може или не може.

Идан ВЕРЕД  – Није успео да размрда тим. Покушавао је у првом полувремену, али није имао решење.

Џошуа ПАРКЕР – 22.000 гледалаца је било убеђено да на терену има 10 играча у црвено-белим дресовима. У 74.минуту смо са зачуђењем видели да нас има 11?!

Лука ЈОВИЋ – Нападач и стрелац живи од лопти и голова. Лука Јовић није добио употребљиву лопту, али је поново показао да добра кретња и голгетерски њух могу да донесу да гол. У Горњем Милановцу је имао две прилике, није му се посрећило. Уласком Ристића имао је прилику главом, покушао је и да асистира. Није добио лопту у простор, није било акције за њега. Оно што је најбитније постигао је гол, други у шампионату, који је Звезди донео бод.

Михаило РИСТИЋ (од 53.минута) – Уласком Ристића, Звезда је живнула. Послао је пас ка МБођу, који је асистирао за изједначење. Некако, његовом појавом на терену Звезда добија карактер, физиономију. Мислимо да би доста помогло када би више користио ударац са дистанце, директно на гол. Мислимо и да је он требало да изведе најстрожу казну. Да је имао прилику да дуже игра са Ненадом Милијашем, Михаило Ристић би сада већ био најбољи играч у Србији.

Марко ГРУЈИЋ (од 53.минута) – Звезда је добила на чврстини уласком Грујића. Несхватљиво је да се поред њега траже појачања у везном реду?! Звезди није потребан везни играч тог профила, осим ако није Јаја Туре или Артуро Видал или Андреа Пирло. Звезда ће добити појачање када Марко Грујић и Михаило Ристић добију пуну минутажу у стартној вести. Хвала Пеле, хвала Мичел, хвала осталима са којима је Управа клуба разговарала, али јасно је да Звезда има и играча и будућност на том месту. Ако мислите да ће терање Грујића на трансфер помоћи, зашто онда трошити новац на неко инострано појачање? То поништава једно друго.

Бруно МАТОС (од 74.минута) – Када је Матос дебитовао, сазнали смо да имамо играча више на терену. Бразилац је одмах покушао атрактивним потезима да задобије поверење публике, али доживео је разочарење. Његова рабона никако није успела, а код резултата 0:1 на Маракани, уколико тако нешто не успе… над њим је направљен пенал, добро се убацује, превише жели да буде атрактиван и превише је очигледан у намери дриблинга. Тражио је и да изведе пенал, нестрпљиво је желео да одмах задобије поверење. Његова брзина може да буде предност.

Миодраг Гроф Божовић – Можете да будете шампион света, али уколико се не докажете Звездиним навијачима и не донесете трофеј, ништа вам то неће помоћи. Миодраг Божовић је и највише на распећу. Резултати које је постигао и име које је изградио су му највећи притисак. Од њега се очекује све одмах и сад. Као и са Душаном Бајевићем. Јер Звездине навијаче интересује оно што остварите и покажете на Маракани, ма како сте звали. На притисак и провокације жуте штампе, избледелих папира, више не би требало да обраћа пажњу, јер то управо и одвраћа пажњу. Сам његов резултат ће их ућуткати или им дати повода да мисле да су у праву. И на конференцији за медије је рекао, али оно што ми мислимо јесте да Ристић и Грујић морају да буду Звездини носиоци и стуб екипе, да буду стартери, управо зато јер немамо, као што смо напоменули, Пирла, Видала, Погбу и јер су они најбољи у Звезди. И мислимо да играч са бројем 23 не помаже ни када се попуњава број на тренингу. То је наше мишљење, а Миодраг Божовић је тренер и он одлучује. Ми чврсто верујемо да ће после тешког почетка доћи оно право. После кише дође дуга. Исто као што је 101% Звездине популације при помисли његовог доласка на Звездину клупу било усхићено. Истина је да има лимитиран тим, истина је да има и повређене играче и нападе медија. Све је тачно. Али, управо са свим тим теретом резултат је још већи и критичари постају фанови.

За крај, у анкети изаберите по вашем мишљењу, најбољег играча Црвене звезде на мечу против Радничког из Ниша. Против Металца, најбољи је био Луис Ибањез, према вашем мишљењу и гласовима.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

24 comments

rogybe авг 4, 2015 at 15:49

Malo cudan naslov, Kako moze jedan tim da izgubi ono sto nema , po mom misljenju jedino ako mu se bodovi oduzmu, a nikako ako se utakmica zavrsi nereseno jer bodovi se dobijaju tek kad se utakmica zavrsi a ne unapred, Neslazem se sa ovim ko je pisao ovaj tekst, nemoze se tako zagovarati kao da je bilo unapred programirano da bodovi budu Zvezdini ali nekako se desilo da ih nisu dobili, Izgleda da vi mislite ako je Zvezda nekad bila bolja od svih drugih I pobedjivala sve timove da to I sad mora, za vas izgleda niko drugi ne zasluzuje da pobedi Zvezdu, kao da drugi timovi ulaze u sezonu sa namerom da gube a ne da pobedjuju, Jos jedna stvar me nervira, Ja gledam mnogo utakmica ali kao sto se to radi kod nas to nema u mnogim drugim zemljama svugde u svetu pirotehnika je zabranjena ali kod nas je obozavana I ako je zabranjeno unosi se u stadion I cak mozda ne svi ali vecina uzivaju cak I reporter kazu da uzivaju u spektaklu, to nije dobro za nas fudbal, kase klubova pa I reprezentacije se prazne placanje kazni zbog takvih spektakularnih nedozvoljenih radni ali izgleda da kod nas neko drugi upravlja klubovima a ne uprava koja je za to izglasana I odgovorna.

Reply
dusan авг 3, 2015 at 07:50

kao da smo gledali razlicite utakmice. ova analiza bi mogla da prodje da smo igrali sa juventusom, a ne sa radnickim iz nisa. ne razumem zasto je parker toliko na tapetu a kovacevic, katai i savicevic nisu? pri tom parker se uporno stavlja na krilo koje mu ocigledno ne odgovara. petkovic i mbodj su ocajni, ne znam da li je vukan zasluzio zvizduke, ali nema nekog preteranog smisla time se baviti. vaznije pitanje jeste da li on i jos osmorica zasluzuju sansu da igraju u ovom dresu. ova analiza treba da valjda da podrzi „istorijske“ zakljucke sa ovog besmislenog upravnog odbora.

Reply
Red авг 3, 2015 at 01:14

Dobra analiza. Možda po pola ocene manje. Prestrogo i za Parkera. Obično se petica daje.

Reply
Marko авг 2, 2015 at 23:50

Katai je potpuno beskoristan za ekipu a uz je i stetocina i ovo ne kazem zbog penala, taj promasaj je kap koja je prelila casu. Sa kakvom nonsalancijom je sutnuo to je prosto neverovatno, kao da je namerno hteo da ovaj nalozeni golman odbrani. U glavi su mi se odmah pojavile scena potiv ofka kada mu je ostavljena lopta na 6-7 metara i on pogadja naseg igraca i protiv metalca kada je glavom promasio prazan gol. Okomili ste se na parkera a za ovu stetocinu samo trazite opravdanja. Covek nista nije pokazao u zvezdi do sada, sem one 2 asistencije ne znam protiv koga na mari prosle sezone u prolecnom delu. Uvek potez vise, nerezonski sut, pokusava da dribla njih 8, losi i neupotrebljivi pasovi. Otkud vam toliko razumevanja za njega ja ne znam

Reply
Djole-Jagodina авг 2, 2015 at 22:52

Molim vas da vise ne analizirate ako necete da budete objektivni.Tri analize za redo potpuni promasaj i to.Kovacevic,Savicevic,Katai .To su tri najbitnija igraca za ekipu i tri najgora igraca u Zvezdi jer zbog njih trpi odbrana,zbog njih nema proigravanja krila a da ne pricam da Luka zbog njih nema ni sansu da udje u sansu.Zato je cela naliza pala u vodu

Reply
Boris авг 2, 2015 at 23:45

Ok, a šta je napisano u analizi? Kako su odigrali, koje su ocene dobili?

Reply
Marko авг 3, 2015 at 08:14

Dobili su previsoke ocene.

Reply
Драган авг 3, 2015 at 09:42

Имамо неки проблем, решавамо, ускоро ће моћи свако да да своју оцену за сваког играча.

Reply
Лука Србин авг 2, 2015 at 20:40

Јел могуће да нама игра паркер ало бре па тај не би играо зону Београда! Савићевић дечко је изгубљен одиграо је против ОФКе добро а каква је утакмица сви добро знамо чак је и паркер дао ДВА ГОЛА. Савићевића требамо да се отарасимо јер дечко за сво ово време није показао да има квалитет за Звезду и не занима ме ако буде отишао у еки други тим и буде заблистао овде је једна велика 0. Јовић све је уреду добар играч нема шта али треба њему Мрђин продор. Орландић ДРВО ( грађен ко дрвосеча неа брзину нема дриглинг,…). Виеира велике наде полажем у њега јер је прошао велике клубове лиге.. има жељу! Катаи тотално другачији фудбалер против каирата и против суперлигаша можда је то јер сви против Звезде играју малте не бункер сво време, нема продора, нема паса,.. Стојановић- терај то!
Ристић и Грујић су Звездина деца зна за шта играју али неко је паметан па их замени за „зналце“. Ковачевић време да га продамо умртвио се дечко он треба да диктира темпо са катаијем. Ибаљез борац бре такав нам треба. Цветковић залутао још једна лалетова идеја која нам је само скресала буџет. Павићевић време за пензију. Рендулић није сигуран није прави штопер и ако има доста година и сезона у ногама делује као неискусан играч. Мбођ по мени он је добар штопер има супер старт скок све само имао је нелогичан потез на утакмици па је мало уфлекао утисак али све супер са њим. Анђелковић ГДЕ СИ ТИ УЧИО ФУДБАЛ РОЂАЧЕ!? јесте играо у Звезди али изгледа да су му испрали мозак. Петковић није ни налик фудбалеру од оне сезоне са Лазовићем види се да нам не досатју њихови дупли пасови и продори… Пустите Вукашина то је најбољи штопер кога имамо још да је Лазић остао био би то тандем.. још Мијаиловић на беку.. И довољно рећи РАЈКО.

Reply
mmmm авг 2, 2015 at 20:24

админе, упореди анализу играча са утакмицом против металца 🙂

Reply
Boris авг 2, 2015 at 20:33

Misliš da smo protiv Metalca bili bolji li lošiji? 🙂

Reply
mmmm авг 2, 2015 at 20:55

сви сем рајковића су имали извештај са утакмице против металца, могуће да се радило о неком багу 🙂 а тек има да се игра, ово до сада није право мерило

Reply
Boris авг 2, 2015 at 20:59

Moguće, prilikom učitavanja. Za merilo, slažem se.

Reply
dejca авг 2, 2015 at 20:01

Kad vama odgovara Vukanova igra, meni je sve jasno… 🙁

Reply
dejca авг 2, 2015 at 20:03

Drugo, Jovic ni jedan (1) vazdusni duel nije dobio… 🙁

Reply
dejca авг 2, 2015 at 20:09

kad se sve sabere, podrzavate ovu ocajnu Zvezdu samo zato sto je Zvezda.. 🙁
Nije bitna igra, zalaganje.. Sreca pa su glodari kiksnuli i to je odrzalo upravu jos neku nedelju na vlasti..
Evo pitanja: sta ocekujete od sledeceg gostovanja??? Sa ovom igrom?? Ja jos sad bih potpisao X

Reply
Boris авг 2, 2015 at 20:22

Ми увек подржавамо Звезду, али нигде не пише да подржавамо игру или Управу. Пише да је јако лоша. Не пљујемо да би пљували, да би се неком свидело. Реално стање је реално стање.

Очекујемо победу. Увек и свуда очекујемо победу.

Reply
dejo авг 2, 2015 at 21:35

Sad admine koliko se ja secam da nasa Crvena Zvezda u proslosti ovakve utakmice na nasem stadionu vazda dobijala po dva do tri nila ako ne i vise da se ginulo za Zvezdin dres i grb da je bilo puno igraca u napadu domacih koji su odigrali odlicno a sto se tice Jovica mislim da mali mora jos puno da radi na sebi prije svega sto jedan momak ovdje rece ni jednu nije dobio loptu u skok igri a nazalosnije od svega sto je nasa Crvena Zvezda dala gol iz ofsajda pa onda gol Nislija kada je Mbodj glavni krivac pogrijesio kod pokrivanja protivnickog igraca pa onda penal koji i nije bio penal isto a i da jeste nije ga realizovao Katai po mom misljenju jedni koji vazda odskacu u nasoj Crvenoj Zvezdi su golman Rajkovic i Ibanjez ,zasto nije ovaj napadac igrao a bio je predvidjen bas ste vi najavili ga Vijeira a naslov je ovako Vijeira napada Nislije

rogybe авг 2, 2015 at 23:20

Neznam sta ti vidis u tom Kataji igracu srednjeg reda koji sto se mene tice a ja sam dugo godina igrao I sudio utakmice, on je mozda dobar tehnicar ali on niti je brz niti dobar izvodjac slobodnjaka, a isto tako usporava igru, sto je danas nono, ako pratite svetske utakmice onda cete videto da je to fudbal proslosti.

rogybe авг 2, 2015 at 22:14

Ako ste imali sanse da gledate utakmicu Vojvodina protiv Sampdorije u Italiji a I protiv Javora danas nedelja 2/8/2015 mogli ste da vidite kako se fudbal igra, kad sam gledao Zvezdu u svakom pogledu nizerazredni tim u odnosu na Vojvodinu, u pogledu brzine I tacijih dodavanj kontra napada pa to je sramota da je zvezda spala na tako los kvalitet. Ozegovic koji za Vojvodinu daje golove za Zvezdu nije bio dobar a kakav gol je dao Javoru se ne vidja svaki dan. Nesto mora da se menja u radu sa kondicijom I taktikom, mora se brze igrati preciznije dodavati I igrati napred a ne stalno vracati golmanu ili sa desna na levo pa opet na na desni I nazad golmanu, a sta ce golman sa njom nego je ipucati daleko napred gde postaje plen drugog time u navies slucajeva.

Djole-Jagodina авг 2, 2015 at 22:55

Tacno i mi uvek podrzavamo Zvezdu i tako ce biti do smrti ali ono sto ne valja treba reci i treba seci.

Boris авг 2, 2015 at 20:06

Вукан није заслужио звиждуке. За игру је написано да је пружио лошију партију.

Reply
dejca авг 2, 2015 at 20:26

Borise, kad pogledas analizu, nema losih, svi su kao OK, samo malo podbacili.. Smesno! Ispade da smo jos i dobro prosli.. A drugo, nijedan igrac ne zasluzuje zvizduke, ok, ali ruku na srce, nema Vukan shlifa za Zvezdu 🙁 budimo realni.. Dobri igraci su odavno otisli iz Zvezde, to je problem 🙁

Reply
Boris авг 2, 2015 at 20:38

Igrali smo loše, to je očigledno, tu se slažemo. Imali smo sreće da Radnički ne povede 0:2. 0:2 sa našom igrom i protiv ekipe koje počinje da se izležava u 40.minutu je…
Mislim da Vukan nije zaslužio zvižduke, ko jeste, to može da bude individualno. Napisano je o Vukanovoj igri, i jasno je da nemamo strpljenja i da hoćemo nešto da vidimo.

Reply

Leave a Comment