Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Жеравица: Одушевљен сам Звездиним кампом

Много познатих људи из света кошарке посетили су Звездин летњи кошаркашки камп на Златибору. Од 14. јуна када је Звездин камп почео са радом, на Златибору су били Милан Гуровић, Немања Недовић, Бранко Лазић, а међу уваженим гостима нашао се и легендарни тренер Ранко Жеравица. Једини наш стручњак који има златну медаљу са Олимпијских игара и то из Москве 1980. године и човек који је као тренер црвено-белих остварио највише победа (167), Звездин камп на Златибору посетио је у друштву великог пријатеља, барда српског глумишта и члана Скупштине КК Црвена звезда Ивана Бекјарева:

Одушевљен сам оним што сам видео. Пре свега организацијом и максималном посвећеношћу свих тренера. Услови за рад су фантастични и заиста служе за понос Црвеној звезди – почиње причу Жеравица и додаје.

Посебно сам изненађен великим бројем странаца, нарочито Руса. Разговарао сам са њима и чуо сам само речи хвале о кампу и њихову огромну жељу да и следеће године поново дођу у Србију. То најбоље сведочи о квалитету рада на Звездином кампу – наглашава Жеравица.

rz1

На констатацију да је Звездин камп на Златибору селекционог типа, односно да су тренери млађих такмичарских селекција у прилици да скаутирају велики број играча који нису у Звезди, а доласком ма камп су изразили жељу да обуку црвено-бели дрес, Жеравица каже:

– То је изванредан приступ и даје додатни квалитет овом кампу пре свега у смислу мотивације која је један од кључних фактора за напредак. Искрено подржавам такве форме рада које треба усавршавати како би биле у интересу младих играча, али и Црвене звезде. Боравак на летњем кампу какав је овај који организује Звезда на Златибору је од изузетног значаја за талентоване играче, јер су у приици да у значајној мери подигну ниво своје техничко-тактичке обучености – поручује Жеравица.

Искусни тренер боравак на Златибору је искористио да камперима одржи веома занимљиво предавање:

Моја жеља је била да им пре свега испричам нешто о богатој традицији и славној историји Црвене звезде. Разговарајући са њима сетио сам се једне занимљиве приче да је Звезда још далеке 1948. године своје кадетске и јуниорске тимове слала на кампове у Словенију. Тамо су били у прилици да се усавршавају, било је веома корисно. Ето сада смо дошли у ситуацију да странци долазе у Србију да би учили на Звездином кампу што је за сваку похвалу – рекао је Жеравица и на крају поручио:

Мислим да овакве ствари које доносе много тога доброг кошарци требају да имају што већи публицитет, а ја ћу приликом наредног доласка на Златибор сигурно поново посетити Звездин камп – закључио је Жеравица.

Повезане вести

Leave a Comment