Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Новости: Косановић трећи пут у Звезди!

Према сазнањима Вечерњих новости нови тренер Црвене звезде биће Милорад “Миша“ Косановић, који је постигао договор са Звезданом Терзићем о преузимању најтрофејнијег српског клуба по завршетку ове сезоне.

Новости наводе да ће се у понедељак састати Управни одбор клуба, када ће бити озваничена и сарадња са тренером који је већ два пута предводио Црвену звезду. Први пут се то десило у сезони 1997/98, када су црвено-бели имали сјајну генерацију младих фудбалера предвођену Дејаном Станковићем и Перицом Огњеновићем, а титулу првака им је испред носа отео Аркан са својим Обилићем. Због тога бројни Звездини навијачи не могу да прежале ту титулу, а многи с правом  на тај тим гледају као да је и освојио трофеј, јер је у ствари и био најбољи те сезоне у СР Југославији. На 33 првенствене утакмице Звезда је у сезони 1997/98 постигла 86 голова (2,61 по мечу), играла атрактиван фудбал, била убедљиво најефикаснија у шампионату и решила у своју корист сва три вечита дербија уз гол разлику 8:1 (2:0 у 108. дербију, 2:1 у 109. одмеравању снага и 4:0 у 110. окршају против Партизана, од тада ниједан тим није славио убедљивије у вечитим дербијима). Поред Дејана Станковића и Перице Огњеновића многи асови те екипе су касније пронашли ангажмане у богатим клубовима са запада попут Зорана Његуша, Саше Марковића, Братислава Живковића, Александра Кристића, Зорана Јовичића, Горана Буњевчевића, Миленка Аћимовића, Горана Друлића…

Косановић је започео и следећу 1998/99 сезону у Звезди, али је због слабијих резултата дошло до промене на клупи, па је екипу до краја те сезоне водио Војин Лазаревић, који је освојио Куп. Косан је други пут промовисан у Звездиног тренера 2007. године, када је у тиму била најезда странаца, који се нису баш уклопили. Црвено-бели су тада последњи пут играли у квалификацијама за Лигу шампиона, где их је зауставио шкотски Ренџерс у последњој рунди. Многи су Косановићу замерили на дефанзивној тактици без класичног нападача у то време, али мора се рећи да клуб у том тренутку није имао правог стрелца. Касније су порази у групној фази Купа УЕФА и бројни ремији у домаћем шампионату окончали други Косановићев боравак у клубу, а остао је у сећању и сјај против Бајерна, када је екипа испустила вођство од 2:1 у последњих пет минута после сјајних голова Огњена Коромана и Ненада Милијаша.

Миша Косановић је ове сезоне као тренер Новог Пазара заузео пето место у Супер лиги Србије и откинуо четири бода Партизану у два ремија од по 1:1, док је Звезда изгубила три бода на гостовању против Пазараца после пораза у пролећном делу од 1:2 на гостовању. Вероватно је то била најбоља препорука управи клуба да уђе у преговоре са искусним стручњаком, мада више није ни вест када вечити ривали губе бодове обзиром да су сваке сезоне све слабији и на терену и финансијски. Уколико Косановић заиста и трећи пут постане тренер Црвене звезде изједначиће клупски рекорд Љупка Петровића, који је предводио црвено-беле у сезони 1990/91, од 1994. до 1996. и 2004. године.

Члан Управног одбора клуба Ивица Тончев се нада добијању лиценце, јер је клуб према његовим речима предао документацију, тако да ће другостепена комисија ФСС-а у понедељак заседати по том питању. Клуб ће почети са припремама за нову сезону већ 8. јуна, када је заказана прозивка на нашем највећем стадиону, у случају да у понедељак добије зелено светло за излазак на евро сцену. Уколико се то деси црвено-бели ће већ 11. јуна отпутовати у Терме Чатеж, где ће провести две недеље и одиграти четири контролне утакмице. Прву такмичарску утакмицу у квалификацијама за Лигу Европе Звезда би требало да одигра већ 2. јула.

Ипак, док се све ово не реализује и по питању новог тренера и лиценце, не треба доносити преурањене закључке, јер се у Србији никада не зна шта носи дан, а шта ноћ. Много пута смо били сведоци разних велеобрта, а листа тренера који су фигурирали за Лалатовићевог наследника претходних дана била је дуга. Такође, по питању лиценце пример из Италије може да забрине све у Звезди, јер екипа Ђенове није добила дозволу за наступ у Европи од ФС Италије само због неуређеног дела стадиона.

Повезане вести

4 comments

pencic goran мај 23, 2015 at 12:56

FK CZ PRVACI EU NAPAD L JOVIC ,M.RISTIC I s srnic „netalentovan“ – neko je lud u upravi !! V MILOJEVIC ZA TRENERA DOSTA BUDALA I AMATERA

Reply
Neca мај 21, 2015 at 15:38

Zvezdu voli vise od svega, zato nam takav trener i treba! Lale ostani!!

Reply
Anonymous мај 21, 2015 at 15:25

ne daj Boze nikom!!!!!

Reply
589 мај 21, 2015 at 07:56

Šta smo mi Bogu zgrešili???

Reply

Leave a Comment