Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Еврогол и наставак серије Луке Јовића за минималац Звезде на Врачару пред дерби!

Фудбалери Црвене звезде савладали су Вождовац на Врачару, минималним резултатом, а гол одлуке постигао је Лука Јовић у 54. минуту, након сјајне реакције у шеснаестерцу.

Ова победа ће доста значити црвено-белима, пред вечити дерби, који се игра за седам дана на нашем стадиону.

  1. 23. коло Јелен Супер лиге

Вождовац – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стадион: На Врачару

Гледалаца: 1 500

Стрелац: Лука Јовић у 54. минуту

Судије: Николић, Станојевић, Гордић, Курчубић, Димитријевић, Богдановић

Црвена звезда: Рајковић(К), Цветковић, Анђелковић, Јовановић, Павићевић, Ковачевић, Стојановић (од 70. Босанчић), Катаи, Лазовић (од 88. Грујић), Јовић (од 74. Ристић), Орландић. Тренер: Лалатовић

Вождовац: Супић, Стојковић (од 59. Николић), Радивојевић, Павловић Д, Ивковић, Павловић М(К), Петровић, Караклајић (од 12. Јокић (од 72. Ђермановић)), Синђић, Одита, Адамовић. Тренер: Живковић

У првом полувремену, Звезда је извела осам корнера, покушавала из даљине преко Катаија и Ковачевића, једном је Јовић био у доброј ситуацији, али црвено-бели нису успевали да погоде мрежу домаћег тима. Можда и најближи поготку, наши играчи су били након слободног ударца са ивице казненог простора, али је Анђелковићев шут само окрзнуо пречку Супићевог гола. Гости, с друге стране, готово да нису покушавали да угозе Рајковића, већ су се фокусирали искључиво на одбрану свог гола.

У другом полувремену, Звезда је кренула агилније према голу домаћих, а упорност се исплатила у 54. минуту.

Након ко зна којег корнера од почетка утакмице, лопта се дуго одбијала, Павићевић ју је вратио у шеснаестерац, а Лука Јовић, у маниру сјајног нападача примио на груди и левом ногом из окрета послао у мрежу.

Након тога, домаћи су у неколико наврата покушали да дођу до изједначења, али без великих непријатности по Рајковића, док је Звезда држала лопту у свом поседу, уз повремене прилике за дуплирање предности. Ипак, до краја није било већих узбуђења, па је меч завршен минималним резултатом. Звезда је остварила оно што је желела пред вечити дерби, а то е освајање три бода. Меч који може бити један од одлучујућих у овосезонској борби за титулу игра се наредне суботе на стадиону Рајко Митић, са почетком од 19 часова. Партизан ће пре тога угостити Младост из Лучана, а тренутно, пре те утакмице, има два бода више.

ТОК МЕЧА

1/2

У првих 10 минута није виђено практично ништа, а онда је након првог корнера, Звезда могла до вођства. Центрирао је Стојановић, лопта је по клизавом терену некако дошла до друге стативе и Луке Јовића, високо одскочивши, при томе, млади нападач ју је пребацио на другу стативу, али тамо је интервенисала одбрана Вождовца.

У 12. минуту повредио се у редовима Вождовца Караклајић, некадашњи играч Звезде, а заменио га је Јокић, такође бивши играч нашег клуба.

Три минута након тога, Катаи је шутирао са 25 метара, али без опасности по Супића.

Исти играч је у 22. минуту шутирао левом ногом, али је голман домаћих одлично интервенисао. Стојановић је на кратко био на земљи, али се убрзо придигао.

Три минута касније, Ковачевић је пробао из даљине, али веома лоше. Шездесетак секунди после тога, Адамовић је шутирао искоса са леве стране, са 30-ак метара, али лопта није била ни близу гола.

У 34. минуту је Лазовић на неких 23-24 метра имао добру ситуацију из слободног ударца, али је погодио живи зид.

У 38. минуту одлично је Катаи повукао лопту, одиграо сјајан пас за Лазовића, који је при уласку у казнени простор срушен са леђа, а судија је досудио слободан ударац на ивици шеснаестерца. Покушао је Анђелковић, али је лопта окрзнула пречку са горње стране и завршила изнад гола.

До краја полувремена, није било узбуђења, па је први део меча завршен без голова.

2/2

На старту другог дела није било већих узбуђења. Након тога, у 54. минуту, најбоља шанса на утакмици.

Након неколико везаних корнера, центрирао је Анђелковић, Орландић одлично шутира са 7-8 метара, али је Супић феноменално интервенисао и спасио свој тим.

А онда, у 57. минуту, Звезда је повела! Поново након корнера, лопта се дуго одбијала, Павићевић је враћа у шеснаестерац, а Лука Јовић, у маниру сјајног нападача прима лопту на груди и левом ногом из окрета шаље у мрежу!

У 60. минуту, Вождовац је први пут шутирао у оквир гола, али без икакве опасности по Рајковића.

Два минута након тога Лазовић је покушао са 20-ак метара, након асистенције Јовића, али преко гола.

Одита је у 68. минуту шутира са 25 метара искоса са десне стране, али далеко од Рајковићевог гола.

Минут касније, још један одличан потез Јовића, али је Лука шутирао поред гола са 16 метара.

Домаћи су покушавали, али поприлично безопасно, да дођу до гола Звезде, док су црвено-бели имали лопту у поседу, али без конкретизације.

Босанчић је након дуго времена угрозио Супића, из слободног ударца, искоса са леве стране, али је голман Вождовца интервенисао. Исти играч је у 83. минуту шутирао из волеја са неких 25 метара, али далеко преко гола.

Покушали су нешто касније и домаћи, али је са леве стране Ђермановић погодио спољни део мреже.

Повезане вести

Leave a Comment