Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши без полуфинала

У реванш мечу четвртфинала Купа изазивача, одбојкаши Црвене звезде су гостовали италијанској Равени. Нажалост, Црвена звезда није успела да сачува предност из прве утакмице, домаћин је био бољи након три сета  – 3:0 (25:22, 25:23, 25:21). Тим из једне од најјачих европских лига успешно је решио први сет у своју корист, имао велику предност средином другог сета, коју је наш тим успео да анулира, али не и да направи преокрет, па је и овај сет припао домаћој екипи. Искусни противник није испустио ово вођство, тријумфовао је и у трећем сету, и пласирао се у полуфинале овог такмичења.

У првом сету, Равена је серијом од 3:0 повела са 4:2, а на први технички тајм-аут, домаћини су отишли са минималном предношћу. Повели су домаћи и са 10:8, након чега је наша екипа успела да пређе у вођство (11:12). Италијански тим поново успева да преокрене резултат у своју корист, па и да направи осетнију разлику (18:15). Црвено-бели прилазе на поен заостатка везавши два поена, али искуснији домаћи тим се поново одваја (23:19), а убрзо долази до три сет лопте. Спасила је Звезда прву, али другу није, па је први сет припао Равени – 1:0 (25:22).

Прилично изједначено је било почетком другог сета, а поново је Равена имала поен предности на првом техничком тајм-ауту (8:7). Игра поен за поен је настављена и након паузе, али убрзо домаћини везују три поена (13:10). Наставила је да расте предност у њихову корист, па су отишли са +5 на други технички тајм-аут (16:11). Није се предавао наш тим, направио је серију од 3:0 након одмора (16:14), а убрзо стигао и до изједначења (17:17). Звезда не успева да преокрене резултат у своју корист, Равена користи пад у игри нашег тима да дође до три поена предности у завршници сета (20:17). Држали су домаћи ову предност до резултата 23:20, када је наш тим направио серију од 3:0, и поново стигао до изједначења. Нажалост, Звезда поново није успела да комплетира преокрет, што је Равена искористила и са два узастопна поена освојила и други сет – 2:0 (25:23).

„Резултатска клацкалица“ почетком трећег сета, а овога пута је наш тим имао минималну предност пред први технички тајм-аут (7:8). Црвена звезда прва осваја поен и после одмора, али Равена убрзо стиже до изједначења (10:10). Звезда се враћа на +2 (10:12), на шта домаћин одговара серијом од 5:0, и прелази у вођство (15:12). Три поена предности за домаће било је и на другом техничком тајм-ауту (16:13). Дошао је противник и до пет поена вишка у завршници (21:16), што му је омогућило да мирно приведе и овај сет крају, а тиме и меч – 3:0 (25:21).

Најефикаснији на мечу био је Ренан Бујати Заната са 17 освојених поена, док су у нашој екипи најефикаснији били Филип Стоиловић и Александар Гмитовић, са по 10 поена.

И поред елиминације, Црвена звезда је постигла велики успех, а утисак је да шанса за нешто више пропуштена у Београду када је наш тим имао вођство од 2:0 у сетовима, и шансу да освоји сва три бода пред реванш меч против јаког противника. У сваком случају, можемо бити задовољни наступом нашег тима у Европи, а на овај начин црвено-бели су другу сезону узастопно завршили учешће у Купу изазивача у четвртфиналу.

Главу горе, момци!

ЦМЦ РАВЕНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:0 (25:22, 25:23, 25:21)
Форли – Дворана: Палафиера. Судије: Павел Васко (СЛК) и Беноне Висан (РОУ). Трајање меча: 83 минута.
ЦМЦ РАВЕНА: Менгози 6, Ричи 4, Кавана 2, Габриеле, Јелиазков, Кументакис 9, Бујати Заната 17, Бари (либеро), МекКибин, Цебуљ 16. Нису играли: Заполи Гуаријенти и Цестер. Тренер: Валдо Ариел Кантор.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 5, Јевтић (либеро), Стефановић, Стоиловић 10, Гмитровић 10, Копривица 7, Милутиновић 5, Благојевић 2, Буцуљевић 3. Нису играли: Ђурђевић, Нејић и Кецман. Тренер: Драган Кобиљски.

Повезане вести

Leave a Comment